Henk Stoorvogel
Afbeelding van aflevering: Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel, voorganger

Henk Stoorvogel (1977) is een Nederlandse voorganger en oprichter van de Nederlandse afdeling van de organisatie Athletes in Action.
Op negentienjarige leeftijd nam hij deel aan een evangelisatieproject rond de Olympische Spelen in Atlanta (1996). Hij maakte daarbij kennis met de organisatie Athletes in Action en richtte een Nederlandse tak van de organisatie op.
Onder zijn leiding hebben er verschillende grote projecten plaatsgevonden in Nederland en in het buitenland, waar honderden christelijke jongeren als sporters aan deelnamen.
In september 2005 droeg hij de leiding van de organisatie over aan Theo van den Heuvel.
Henk Stoorvogel studeerde theologie en communicatiewetenschappen. Naar 'De veranderkracht van preken' doet hij promotie-onderzoek. Hij was van 2004 tot 2006 voorganger van de Vrije Baptistengemeente De Ontmoeting in Veendam en is sinds 2006 pastor gemeenteontwikkeling bij de evangelische gemeente Vrije Evangelisatie in Zwolle. Hij is een van de organisatoren van jaarlijkse 'karakter weekenden' voor mannen onder de naam De 4e Musketier. In 2012 werd in het kader van deze mannenbeweging een magazine uitgebracht onder de naam MUSK waarvan zijn vrouw Ruth hoofdredacteur is. In Duitsland en in de Verenigde Staten werden zusterorganisaties van De 4e Musketier gestart.
In 2011 publiceerde Stoorvogel zijn fictiedebuut De trein van 10:11, dat het BCB-actieboek was in het kader van de Week van het Christelijke Boek.

Deel deze uitzending: