tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause

Biografie Henk van Steeg

Eind jaren '80 maakte Henk van Steeg zijn eerste radioprogramma vanaf de zolder van een vriendje. Het publiek bestond uit één moeder en de zendapparatuur was niets meer dan een babyfoon.
Later maakt hij samen zijn 3 jaar oudere zus nog verschillende verzoekplatenprogramma's voor zijn eigen familie.

Tijdens de opleiding Bouwkunde gaat Henk werken bij de lokale omroep, Radio Phohi, in Huizen. Hij draait daar vooral gospelhits in zijn eigen programma SOS-Radio.

Nadat hij zijn opleiding Bouwkunde heeft afgerond, besluit Henk toch een andere richting te kiezen. Hij volgt een studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Via een stage komt Henk bij 3FM terecht. Het radio maken bevalt zo goed, dat hij een eigen middagprogramma krijgt op de christelijke jongerenzender YAM FM.

Na vier jaar radio maken, muziek samenstellen en nieuws lezen, gaat Henk een nieuwe uitdaging aan: hij komt in 2007 in dienst van de Evangelische Omroep. In 'de nacht van 3FM' heeft hij zijn eigen programma 'Henk'.

In dezelfde periode werkt hij op de redactie en aan de productie van 'De Gouden Greep'. Na een jaar 3FM stapt Henk helemaal over naar Radio 2. Samen met Arie Boomsma presenteert hij '2 in de Foyer'. Sinds 2008 heeft Henk zijn eigen programma: 'Laat op 2'. Verder presenteert hij op Radio 5 'Jouw Spiritualiteit' en is hij regelmatig te horen als vaste vervanger van Alfred van de Wege in 'Halverwege'.