Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

"De kerk? Daar begrijp ik niets van..." Evangelist Jan Verkerk bedacht een plan om nieuwkomers welkom te heten!

 

 

12.07 - Nieuws 
Vanavond in De Bron in Nieuwegein slaan de vrienden Ralph van Manen en Hans Groeneboer de handen ineen voor een eenmalige en unieke avond vol muziek en verrassende inzichten over de kracht van referentiekaders! Dat klinkt goed! Maarre... wat betékent het nou eigenlijk? We vragen het Ralph van Manen.

 

12.13 - Vandaag de Dag:
'De laatste keer dat ik in de kerk was werd ik door niemand gezien', en Ik wil wel naar de kerk, maar ik begrijp er toch niets van' of: 'Ik vind een kerkdienst heel overdonderend. Iedereen lijkt de gang van zaken te kennen, behalve ik'... dit soort opmerkingen hoorde evangelist Jan Verkerk in Huizen de afgelopen tijd regelmatig. Hij trok het zich aan en bedacht een andere manier om nieuwkomers in de kerk een welkomsgevoel te geven. En... werkt het?

 

12.27 - WO verbazing
Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over iets dat hem opviel of raakte.

 

12.33 - Jouw Spiritualiteit:  
"Niemand is de vijand van z'n eigen wortels... je bent trouw aan je wortels, aan je cultuur, maar bovenal aan je ouders. De verdediging, de loyaliteit, zit heel diep". Het is een uitspraak van familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt. Zij heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Hoe zit het met haar eigen wortels? Behoort God ook tot haar familie?

 

13.07 -  Oprichters:
Vandaag te gast: Else Vlug
In 1985 ontstond door toedoen van Else Stichting Chris. Volgens Else was er binnen de christelijke wereld een tekort aan aandacht voor de grote pastorale nood onder kinderen en jeugd. Om hierin te voorzien werd een telefonische hulplijn met vrijwillige hulpverleners opgezet. Hoe ging het in die begintijd van Stichting Chris, en hoe gaat het nu? Wat is de nood van kinderen en jongeren in deze tijd?

 

13.09 - Bijbelverhaal in 1 minuut
Ingrid Heinsius gaat die uitdaging aan, live in de studio!

 

13.21 - Het geloofsdagboek van...
Clara Sies. Jarenlang was ze de directeur en het hart van Voedselbanken Nederland maar onlangs nam ze afscheid. Dat voelde heel dubbel en die worsteling beschreef Clara de vorige keer in haar geloofsdagboek. Wat heeft ze intussen met God beleefd? Is er al leven ná de voedselbanken?

 

13.30 - Andries Radio
“Hoe kan het toch dat bijbelgetrouwe christenen de Bijbel zo verschillend lezen?” Met die vraag opende Andries Knevel dinsdagmiddag het Andries Radio Symposium waarin werd gedebatteerd over de verschillende visies van christen op Israël. Met één van de sprekers, Aad Kamsteeg, blikt Andries terug op het symposium. 

Deel deze uitzending: