Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Een kleine jongen met zùlke spierbundels van het harde werken in de diamantindustrie... bizar! (foto: Sander de Kramer)


12.05 Over de grens...
Een blik over de grens, een kort inkijkje in het leven en geloven elders op deze aardbol. Vandaag gaan we naar Spanje, naar Leo en Ria de Bruijne, die permanent in Torrevieja wonen, zo'n 40 km onder Alicante aan de oostkust. Behalve dat ze er een kerk voor Nederlanders zijn begonnen, trekken ze ook een sociaal project voor Spaanse gezinnen die door de crisis zijn getroffen. 
http://www.iggds.nl/


12.15 Zomerboek
Vandaag vertelt EO-presentator Miranda van Holland over een boek waar ze hélemaal in opging: 'Honderd jaar eenzaamheid' van Gabriel Garcia Márquez.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Honderd_jaar_eenzaamheid


12.30 Markant: Sander de Kramer

Bovenstaande foto werd gemaakt door de Rotterdamse presentator/journalist Sander de Kramer. Als hij onrecht ziet moét hij er iets aan doen, al is het nog zo gevaarlijk. Hij voelt dan een soort 'oerwoede' in zich opkomen en volgt zijn hart. Negentig kinderen redde hij uit de diamantmijnen in Sierra Leone en hielp ook hun families. Anderen verklaren hem vaak voor gek maar Sander de Kramer moet en zal. 

En juist daarom heeft hij onlangs de Majoor Bosshardt Prijs gekregen, en, eerder al, de Laurenspenning voor zijn inzet voor Rotterdam. Waar komt die 'oerwoede' in hem vandaan? Hoe houdt hij de moed erin? Waar kan hij nog van genieten? Hoe komt hij tot rust? Welke rol speelt het geloof in zijn leven?

Info: Sander de Kramer is bekend van tv-programma’s als De Rekenkamer, Stinkend Rijk & Dakloos, Reisadvies Negatief, de Wandeling (KRO) en de Hand van God (EO). Hij schreef onder meer het boek Van Miljonair tot Krantenjongen en was hoofdredacteur van de Straatkrant. In Sierra Leone zet Sander zich in voor de kindslaven in de diamantmijnen, maar ook in Nederland kent hij de onderkant van de samenleving maar al te goed en maakt hij zich sterk voor mensen die niets hebben en op niemand kunnen rekenen.
http://sundayfoundation.org/


13.02 Zomerzanger: Timzingt live!
"Mag ik Eva nog ruilen, ik heb volgens mij het bonnetje nog". Zo begint het liedje Eva van Timzingt. En dat zet hem meteen neer, onze zomerzanger Tim van Wijngaarden. Hij zit midden in de opnames van een nieuwe CD met mooie luisterliedjes en grappige kleinkunst uit zijn cabaretprogramma's.
Hij gaat twee liedjes zingen en tussendoor hebben we dan ook nog tijd voor een korte babbel. 
www.timzingt.nl


13.20 De Bijbeltapes
Een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Daarin hoort u de stemmen van Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt.
http://www.chevigny.nl/Webwinkel-Page-385703/De-Bijbel-Tapes.html


13.30 Andries Radio
Een herhaling van het gesprek dat Andries op 9 februari van dit jaar had met dr. Arnold Huijgen over de Heidelberger Catechismus, die 450 jaar geleden werd gepresenteerd. Naar aanleiding van dit jubileum werd een 'Handboek Heidelbergse Catechismus' samengesteld met geleerden van over de hele wereld.

Deel deze uitzending: