Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Dénise Oortwijn: een zot voor God...

 

 

12.07 - Nieuws
In een tijd dat er wekelijks kerken sluiten, gaat dominee Rob Visser langs de deuren in de Vinexwijk op het Amsterdamse IJburg. Maar wie laat hem binnen? Daarover heeft de IKON een prachtige documentaire gemaakt: God op IJtje, heet'ie. U kunt 'm zien aanstaande maandagavond, 21 oktober, om 23.00 op Nederland 2.
Wij hebben de dominee zèlf aan de telefoon en zijn benieuwd waaròm hij het doet. Wat is zijn doel en wat treft hij aan achter al die deuren?


12.13 - Vandaag de Dag
Dénise Oortwijn heeft de meest bijzondere ontmoetingen met mensen van allerlei pluimage. Van popster tot psychiater, van prostituee tot Hells Angel, van crimineel tot zwerver. Geen situatie is haar te zot. Gedreven door haar verlangen mensen terug te brengen bij het hart van de Vader gaat ze op weg, waarbij zelfs een broeksknoop de richting kan aangeven. Al die ontroerende en 'zotte' belevenissen heeft ze opgeschreven in het boek 'Een zot voor God'.


12.27 - De Verbazing van W.O.
Willem Ouweneel komt zich wekelijks drie minuten lang verbazen over iets dat hij hoorde, las, of meemaakte.

 
12.33 - Jouw Spiritualiteit
Televisie- en radiopresentator Jack Spijkerman heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld en we gaan samen met hem naar de uitkomst kijken.
Jack gelooft niet meer in God, beweert hij heel stellig, maar kan alle psalmen nog zó meezingen, "Vooral de oude bermijming dan hè", en hij houdt zich zoveel mogelijk aan de 10 geboden want "als iedereen dat zou doen, zou de wereld er prachtig uitzien".

 
13.07 - Oprichters
We gaan terug naar 15 maart 1975, toen in Amersfoort een nieuwe Nederlandse politieke partij werd opgericht, de RPF, de Reformatorische Politieke Federatie. Wat was het politieke klimaat ook alweer toen? Waar was de RPF een reactie op? Wat stond er in het partijprogramma en wat is daar van over in de politiek van nu? We kijken terug met RPF-oprichter Jan Rietkerk.

 
13.20 - Bijbelverhaal in 1 minuut
Ingrid Heinsius gaat die uitdaging aan, live in de studio!

 
13.23 - Het geloofsdagboek van...
Clara Sies. Jarenlang was ze de directeur en het hart van Voedselbanken Nederland maar nu gaat ze toch echt afscheid nemen. Het is beter zo maar toch voelt het heel dubbel. Die worsteling heeft Clara verwoordt in haar geloofsdagboek. Wij mogen even meelezen vanmiddag.      

 
13.30 - Andries Radio
Op 25 en 26 oktober wordt De Nationale Synode gehouden in de Grote Kerk in Dordrecht, de plaats waar in 1619 de eerste Nationale Synode werd gehouden. Andries ontvangt ds. Gerrit de Fijter. Hij is voorzitter van de werkgroep die de vergadering voorbereidt. Het gesprek gaat over de betekenis en de invloed van de synode toen en nu.

Deel deze uitzending: