Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Herman Haan droomt van zijn ideale kerk: een 'kerk zonder grenzen'... zou'ie er ooit komen?

12.07 Leef je geloof-nieuws 

De 87-jarige Otto Bakker uit Haren hoorde 3800 preken in 50 jaar. Om zijn aandacht erbij te houden maakte hij van elke preek notities en die leveren een interessante statistiek op. Zo ontdekte hij welke psalmen zeer geliefd waren bij de predikanten maar zo zag hij ook twee bijbelboeken die in al die 50 jaren nog nóóit aan bod zijn gekomen in een preek!

 

12.13 Vandaag de Dag
Wat betekenen geloof in God en hoop op God voor je als je borstkanker hebt? Oktober is de 'maand van de borstkanker'. In het boek Geloof, hoop en... borstkanker, vertellen tien vrouwen die borstkanker hadden openhartig aan Alinda Rutgers wat de ziekte met hen deed en nog steeds doet. Over hun tranen en teleurstelling, maar ook over hun geloofsvertrouwen. Een van de vrouwen uit het boek, Heleen Weigand, is te gast in Leef je Geloof.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel 

Willem Ouweneel komt zich wekelijks verbazen over wat hij leest, hoort of om zich heen ziet gebeuren.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit  

Alex Brenninkmeijer, onze nationale ombudsman, heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Zal de uitslag hem verrassen? Leert hij nog iets nieuws over zichzelf? 

 

13.05 De kerk in 2020
Herman Haan heeft op een paar plekken in de wereld gezien hoe men daar de kerk opnieuw uitvindt. Zelf is hij ook bezig met kerkvorming. Hij droomt van een ideale kerk: De Kerk Zonder Drempel. Wat bedoelt hij daarmee en is zo'n kerk wel te verwezenlijken? Aan Herman's enthousiasme zal het in elk geval niet liggen...

 

13.18 Het geloofsdagboek van... 

Clara Sies van Voedselbanken Nederland. Ze maakt aantekeningen van bijzondere gebeurtenissen in haar dagelijks leven en van haar belevenissen met God. Vandaag laat ze ons even meekijken in haar geloofsdagboek. 

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut 

Vandaag door Thea Westerbeek, tekstschrijfster en hoofdredacteur van het pastorale magazine 'Elisabet' 

 

13.30 Andries Radio 

Valt er nog wel iets nieuws te zeggen over het christelijk geloof? Twee hoogleraren van de Vrije Universiteit, dr. Kees van der Kooi en prof. dr. Gijsbert vd Brink, werkten jarenlang aan een nieuwe christelijke dogmatiek, die deze maand verschijnt bij uitgeverij Boekencentrum in Zoetermeer. Vandaag deel twee van het gesprek met prof.dr. Gijsbert vd Brink.

Deel deze uitzending: