Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Leen LaRivière daagt christenen uit hun geloof te leven!

12.07 Leef je geloof nieuws 

In de uitzending van 6 april j.l. kwam een bijzondere expeditie in Nepal aan de orde. Een expeditie naar het Humla-district, naar het bergvolk dat daar op 5600 meter hoogte onder barre omstandigheden leeft. Berna, van de Stichting Hulp Vervolgde Christenen vertelde de bijzondere aanleiding voor deze tocht. Zou de expeditie geslaagd zijn? We gaan bellen met één van de deelnemers.

Zie ook: www.evangelievoorhumla.nl/ 

 

12.13 Vandaag de Dag 

Gisteren werd de tentoonstelling 'Oranje en religie', geopend op Paleis Het Loo, over de band tussen het huis Oranje-Nassau en verschillende geloofsovertuigingen. Welke rol speelde het geloof in het dagelijks leven van de Oranjes door de jaren heen? En hoe is dat nu?

www.paleishetloo.nl/

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over iets dat hij de afgelopen week hoorde, zag, las of meemaakte.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit 

Emile Ratelband, vader van 7 kinderen en echtgenoot van een supervrouw (dat moet je wel zijn wil je met hem kunnen leven). Zo begint de biografie van Emile op zijn website. 

Tsjakka! Is hij ècht zo'n ongeleid projectiel of heeft hij meer kaders dan wij denken? Wat is zijn houvast in het leven? Wat betekent spiritualiteit voor hem? Emile heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld en dat is een mooi aanknopingspunt voor een persoonlijk gesprek.
Wilt u ook de wijzer invullen? Kijk op: www.spiritualiteitwijzer.nl/

 

13.05 Geloof in de publieke ruimte

Leen la Rivière van het Continental Art Centre over zijn boek 'Geloof in de publieke ruimte'. Er worden tegenwoordig allerlei argumenten aangedragen om religie achter de voordeur te houden, maar kloppen die wel? Leen beschouwt het geloof juist als belangrijke inspirtiebron, een moreel kompas. In zijn boek daagt hij christenen uit om de publieke belangen te dienen in een samenleving die al zo in verwarring is.

www.la-riviere.nl/

 

13.18 Het geloofsdagboek van...  

Spreker/coach/schrijfster Paulien Vervoorn is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhoudt. Wat heeft ze de afgelopen tijd met God beleefd en hoe heeft dat haar geloof beïnvloed?

http://paulienvervoorn.nl/

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

Job van Gorkum vertelt een koningsverhaal.

 

13.30 Andries Radio

Samen met Blauw Bloed presentator Jeroen Snel blikt Andries terug op de periode 'Beatrix' en kijkt hij vooruit naar koningschap van Willem-Alexander.

Deel deze uitzending: