Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

De vluchtkerk, de spiritualiteit van Leo Blokhuis, en Feike ter Velde over z'n boek 'Alles is geloven'. Doe mee met de prijsvraag!

12.05 - Leef je geloof nieuws
Hoe is het in de vluchtkerk in Amsterdam? Wordt er nog kerstfeest gevierd met de mensen voor wie 'geen plaats is in de herberg'? Ds. Jan Wolsheimer praat ons bij.

 
12.10 - Vandaag de Dag
Feike ter Velde komt vertellen over zijn boek: ”Alles is geloven!”, een bundel verhalen uit zijn leven (uitgegeven bij Conserve, Schoorl)

Verhalen van vroeger tot nu, van hongerwinter tot hoogmoed.
In de eerste regels gaat het over zijn ouders, over zijn moeder die ’s morgens in een halfdonkere woonkamer met een krant en wat houtjes de kachel probeert aan te maken, en over zijn vader, van wie Feike langzaam maar zeker voorgoed vervreemdde. De laatste regels gaan over zijn relatie met zijn oudste zoon, Peter, die hem recent de spiegel voorhield van een dominant vaderschap.

Prijsvraag:
Wat zou de titel zijn van uw eigen biografie? Mail het tussen 12.00 en 14.00 naar leefjegeloof@remove-this.eo.nl en maak kans op het boek 'Alles is geloven' van Feike ter Velde.
 

12.27 - De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich wekelijks drie minuten lang verbazen over wat hij hoort, leest, ziet of meemaakt.


12.30 - Jouw Spiritualiteit
Binnenkort is hij weer op televisie met de 'Top 2000 à gogo': muziekkenner maar vooral -liefhebber Leo Blokhuis. Hij heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Hoe goed kent hij zichzelf? Zal de uitslag hem verrassen? Wat zijn zijn àndere passies eigenlijk? Welke uitdaging krijgt hij mee?

 
13.05 - De vrouw van... 
Cecilia Bouwma, de vrouw van dichter/theoloog Hans Bouma. Cecilia en Hans zijn al ruim 25 jaar getrouwd. Kunnen ze elkaar nog boeien? Cecilia schrijft óók... zijn zij betrokken bij elkaar's werk of zitten ze elkaar dan juist in de weg? Waar kunnen ze samen van genieten?

 
13.20 - Het geloofsdagboek van...
Zingende dominee Rob Favier. Wat maakt hij zoal mee en hoe beïnvloedt dat zijn geloof?

 
13.27 - Bijbelverhaal in 1 minuut
Ingrid Heinsius gaat de uitdaging aan... 


13.30 - Andries Radio
De kersttijd is bij uitstek de tijd waarin het Leger des Heils zichtbaar is. De traditionele kerstpotten zijn een begrip en ook het kerstnummer van De Strijdkreet. Maar het Leger des Heils is nog veel meer dan deze bekende aktiviteiten. Daarover praat Andries vanmiddag met Hans van Vliet, territoriaal commandant van het Leger des Heils in Nederland en Tsjechië.

Deel deze uitzending: