Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Esmé Wiegman komt op voor het menselijk leven! U ook?

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws  

Aspirant-dominees gaan vrijdag 17 mei op speeddate met gemeentes die een nieuwe voorganger zoeken! Ja, want het blijkt dat veel gemeentes een jonkie zonder ervaring niet aandurven. Onterecht! vindt de organisatie 'Dominee 2.0', want de kerk in deze tijd heeft juist iemand nodig die de netwerkcultuur kent en méér wil dan de gemeente-avond en de jaarlijkse rommelmarkt. 

Margriet vd Bunt is zo'n aspirant-dominee. Zij doet mee aan de speeddate-sessie. Waar hoopt ze op en hoe bereidt ze zich voor? Benieuwd hoe ze zich door ònze speeddate heenworstelt...

 

12.13 Vandaag de Dag 

"Het lijkt er soms op dat christenen zich hebben neergelegd bij besluitvorming rondom abortus, euthanasie en in het algemeen de beschermwaardigheid van het leven", zegt Esmé Wiegman, voormalig 2e kamerlid voor de ChristenUnie. "Raar! We leggen ons toch ook niet neer bij oorlog of honger?" Met het Europees Burgerinitiatief 'Een van ons' probeert ze de Europese Commissie te bewegen te stoppen met het financieren van het gerommel met menselijke embryo's. Wat kunnen wíj doen?

Kom op voor het menselijk leven! Teken de petitie hier.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich wekelijks drie minuten lang verbazen over wat hij hoort, ziet of meemaakt.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit 

De Vlaamse actrice, zangeres en musicalster Vera Mann heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Ze heeft al zóveel rollen gespeeld... welke staan nog op haar verlanglijstje? Helpen die rollen haar nou ook in de zoektocht naar wie ze zèlf is? Wie geeft haar levens-les? Wie (of wat) houdt haar op de been? Naar wie luistert ze? Wie luistert er naar háár?

Wilt u de wijzer óók invullen? Kijk op www.jouwspiritualiteit.nl/

 

13.05 Vijftig dagen op weg met God
Wat zou er gebeuren als christenen in Nederland letterlijk en figuurlijk de handen ineenslaan en massaal gaan bidden? Wat brengt zo'n symfonie van gebed teweeg? Honderden kerkgemeenten hebben gehoor gegeven aan de oproep van het Evangelisch Werkverband en doen mee aan dit gebedsproject tussen Pasen en Pinksteren. Ds. Adri Bloemendal is een van de initiators van het project. Zelf ontdekte hij de waarde van bidden al op z'n 15e!

Zie ook: Gebedsproject: 50 dagen op weg met God

 

13.18 Het geloofsdagboek van... 

Clara Sies, van Voedselbanken Nederland, althans nu nog. Clara is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhouden. Wat heeft ze de afgelopen weken met God beleefd en wat betekent dat voor haar geloof? Weet ze al hoe haar leven er ná 'Voedselbanken Nederland' uit gaat zien? Wat laat God haar zien?

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

Natasja Visser vertelt in 1 minuut het verhaal van Filippus en de kamerling uit Morenland. Dat staat in Handelingen 8.

 

13.30 Andries Radio

Andries Knevel ontvangt Kees-Jan Rodenburg, de directeur van Near East Ministry die zes jaar lang in Jeruzalem woonde, en praat met hem over 65 jaar Israël. 

Deel deze uitzending: