Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Bijzonder interview over de verzetsgroep in het Soesterkwartier in Amersfoort!

 

 

12.07 Ondergronds in het Soesterkwartier 

Twee gasten over het verzet in Amersfoort tijdens de Tweede Wereldoorlog:

Aad Kamsteeg, hij schreef het boek 'Ondergronds in het Soesterkwartier, het geheim van de Westerkerk', en Jenne van der Weij, zoon van Luit van der Weij, die destijds koster was van de Westerkerk en een centrale figuur in de verzetsgroep.

Van Aad horen we feiten en achtergronden over het gevaarlijke, spannende werk van de verzetsgroep; Jenne vertelt vooral over de moed en het geloof van zijn vader; zijn rotsvaste vertrouwen op God, ook in het concentratiekamp, waar hij twee weken vóór de bevrijding, van uitputting stierf.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over wat hij hoort, ziet, leest of meemaakt.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit 

Beeldend kunstenaar Linette Trapman heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Ze richtte een tekenschool op voor kinderen en tieners maar vond later haar bestemming in de christelijke symbolische kunst. Hoe leeft zij haar geloof en welke spirituele taal spreekt ze? Lijkt ze op Vincent van Gogh of is ze toch meer een denker, of een zorger?

 

13.05 Tent-evangelisatie

Het NBC, het Nederlands Bijbelstudie Centrum, organiseert van 12 mei t/m 17 juni een tentcampagne. Hè? Tentevangelisatie? Dat is toch volledig uit de tijd? Wie spreekt dat nou nog aan? Wat is de bedoeling? Wie komen er? Is 't een verzetje voor kerkmensen of is het vintage en dus hip voor een nieuwe generatie? 

 

13.18 Het geloofsdagboek van... 

Groene weerman Reinier vd Berg. Hij is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhouden. Wat heeft Reinier de afgelopen tijd met God meegemaakt en wat heeft dat voor zijn geloof betekend?

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

ds. Frits Jongboom gaat die uitdaging aan. 

 

13.30 Andries Radio

Op deze dag van gedenken ontvangt Andries Knevel oud-hoofdredacteur van Visie, Arie Kok. Hij schreef een roman over Morie in Nijkerk, en tegelijkertijd over de duizenden joodse kinderen die de weg naar de gaskamer gingen. 

 

Deel deze uitzending: