Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

De slavernij werd 150 jaar geleden al afgeschaft, maar Jayand ondervindt nog steeds de nawerkingen daarvan...

12.07 Leef je geloof nieuws 
Nog één week te gaan in de veertigdagentijd. Vandaag het laatste verhaal van een luisteraar die in deze vastentijd anders-dan-anders leeft: Susanne Blokhuis uit Amsterdam. Wat doet zij om deze tijd tot een bijzondere tijd te maken en hoe helpt het vasten haar in haar geloof?
 

12.13 Vandaag de Dag
Het slavernijverleden van Nederland, wat doen we ermee?

Te gast zijn Gea Gort en Jayand Shantiprekash.
Gea is een van de schrijvers van het boek 'God is niet wit', een ontdekkingstocht door de geschiedenis van ons slavernijverleden. 

Hoewel de slavernij 150 jaar geleden al werd afgeschaft werkt dit verleden nog steeds door in onze samenleving. Ondernemer Jayand ondervindt dat aan den lijve... 
zie: www.geagort.com 


12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel 
Willem verbaast zich in deze Veertigdagentijd over een aspect uit een van de bijbelverhalen in de aanloop naar Pasen.

 
12.33 Jouw Spiritualiteit 
Net als de taal van de liefde, zijn er ook talen van spiritualiteit: enthousiasme, denken, zorgen... er zijn er negen. Benieuwd wat jouw spirituele taal is? Kijk dan op www.jouwspiritualiteit.nl/, daar kun je de spiritualiteitwijzer invullen. 

Deze keer is de wijzer ingevuld door singer/songwriter Rogier Pelgrim. Hij voelt zich nergens beter thuis dan op het podium. In december 2012 won hij 'De Grote Prijs Van Nederland' als singer/songwriter èn als 'beste muzikant'. Hij maakt diepe indruk door zijn intense manier van zingen en zijn enorme stemgebruik. Zijn liedjes komen recht uit zijn hart. Wat gaat er allemaal om in dat hart van hem dan? Wat gelooft hij? Wat hoopt hij en hoe zit het met de liefde? 

 
13.05 Wonderen... 
Ze zijn de wereld nog niet uit! Voor de laatste aflevering uit deze serie gaat Evert ten Ham de straat op. Hij spreekt voorbijgangers aan in Deventer en vraagt hen naar de wonderen die zij om zich heen zien gebeuren of zelf meemaken... dat levert vast mooie verhalen op!
 

13.18 Het geloofsdagboek van...
zanger/entertainer Rob Favier! We leren onze schrijvers aardig kennen door de vele inkijkjes in hun geloofsdagboek. Hoe gaat het met deze troubadour met gitaar en levensechte liedjes, de (beetje) pessimist met het gouden randje? Wat heeft hij met God meegemaakt en hoe heeft dat zijn geloof beïnvloed?
 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Thea Westerbeek vertelt over Claudia, de vrouw van Pilatus.
 

13.30 Andries Radio
Andries Knevel in gesprek met Joke van den Akker over haar boek: 'Hoe gewoon bijzonder werd', over haar zoon Dave, die vier jaar geleden een zeer zeldzame hersentumor kreeg en nu elke dag leeft met de blijvende gevolgen van de behandeling.

Deel deze uitzending: