Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

"Ik geloof in de Heilige Geest... wat maakt dat voor verschil in de praktijk?" Dick Westerkamp, oprichter New Wine.

 

 

12.06 - Nieuws  
De voorbereidingen zijn in volle gang voor het Kerstevent Wandeltheater op 13 en 14 december, op het terrein van 's Heerenloo, aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom (Ede). Het wordt een spektakel met allure!
Al wandelend maakt u kennis met het kerstverhaal. Zang, dans en drama brengen dit aloude verhaal tot leven. Over de essentie van het hele gebeuren bellen we met organisator Gerrit van Wijngaarden.  

 

12.13 - Vandaag de Dag 
Een muzikale gast vandaag: Wim Bevelander, al 30 jaar de 'man met gitaar'. Zijn verhalende liedjes met sterke teksten zijn nog altijd fris. Zijn nieuwe CD 'Z!N' is nèt uit, met liedjes rondom het bijbelboek Prediker. Benieuwd!

 

12.27 - De verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich drie minuten lang verbazen over iets dat dat hem de afgelopen dagen opviel of raakte.

 

12.33 - Jouw Spiritualiteit
Arthur Japin werd opgeleid tot acteur maar begon in 1987 met schrijven. Hij brak door met zijn tweede boek 'De zwarte met het witte hart', waarvoor hij tien jaar onderzoek had gedaan in Afrika, Weimar en Indonesië. en daarna gáát het maar door... boek na boek komt uit en prijs na prijs sleept hij binnen.
Arthur heeft onze spiritualiteitwijzer ingevuld. Welke spirituele talen zou hij spreken? Wat zeggen zijn boeken over hemzelf? Welke ontwikkelingen maakt hij door? 13.07 - Oprichters: New Wine
De Heilige Geest is toch juist gegeven om ons kracht te geven, en ons te leiden in ons werk. Toch wordt er zo vaak geploeterd op eigen kracht. De belijdenis: Ik geloof in de Heilige Geest, lijkt in de praktijk niet veel verschil te maken...
New Wine streeft naar geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland en verwacht het daarbij van de Heilige Geest, die gegeven is om Christus en de komst van het Koninkrijk in onze wereld zichtbaar te maken.
New Wine wil kerken en christenen daarbij ondersteunen, toerusten en stimuleren. Hoe? Dat horen we van Dick Westerkamp, de oprichter van New Wine Nederland.

 

13.20 - Bijbelverhaal in 1 minuut
Natasja Visser vertelt over de reidans van Mirjam, Aärons zus, vlak na de doortocht van het volk Israël door de Rietzee (Exodus 15)

 

13.22 - Het geloofsdagboek van...
... voormalig marathonschaatser en tegenwoordig fulltime evangelist Rene Ruitenberg Hij is een van de zes mensen die voor ons een geloofsdagboek bijhoudt. We zijn benieuwd wat hij de afgelopen tijd met God heeft meegemaakt!

 

13.30 - Andries Radio
Andries ontvangt Cors Visser, die in november promoveerde in de sociale wetenschappen aan de VU Amsterdam, op het proefschrift 'In de gunst bij het hele volk. Evangelicalen, religie en de Civil Society'. Hij onderzocht gemeenschappen in Nederland, Brazilië en Kenia. Zijn onderzoek laat zien dat lokale geloofsgemeenschappen grote invloed hebben op de samenleving.

 

Deel deze uitzending: