Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

'Jezus leert ons een vriend te zijn, ook voor moslims' zegt Peter Strating, dominee in de Haagse Schilderswijk. Hoe doet hij dat?

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws

Fietsen, rennen en lopen, er wordt heel wat afgezweet vandaag tijdens Sport4Hope, met als doel geld in te zamelen voor de christelijke stichting “Als kanker je raakt”. Zij kunnen met dit geld ontmoetingsdagen blijven organiseren en hun netwerk van professionele hulpverleners verder ontwikkelen. Renners kun je moeilijk interviewen als ze bezig zijn maar met wandelaars gaat dat wèl. Een van hen is EO-collega Myriam de Jong. Zij loopt mee omdat kanker haar heel persoonlijk raakt: ze heeft zelf darmkanker.
Sport4Hope | fietsen en hardlopen voor hoop

 

12.13 Vandaag de Dag

Dit weekend, rond de kortste nacht van het jaar, is het Kerkennacht. Tal van kerken en gebedshuizen in Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen, openen hun deuren en laten nieuwsgierige en leergierige bezoekers meegenieten van waar zij goed in zijn. Wat is het verhaal achter de mooie gebouwen? Wat valt er te beleven in die kerken? Henk en Petra doen telefonisch een rondje langs deelnemende kerken in Groningen, Boxmeer en Rotterdam.
Kerkennacht |

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over iets dat hem de afgelopen week is opgevallen.
Willem J. Ouweneel - Home

  

12.33 Jouw Spiritualiteit

Ze verrastte heel Nederland toen ze bij de blind auditions van The Voice of Holland in 2012 zichzelf begeleidde op hàrp. Maar ze wòn! Het harpmeisje werd The Voice of Holland!

Vanmiddag is ze bij ons te gast: de Friese zangers Iris Kroes. Ze heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Wat en waarin ze moet geloven weet ze niet maar voor een goed gesprek is ze altijd te porren. Wij ook!
Iris Kroes - Zangeres & Harpiste

Door een reactie te geven op 27 stellingen, kun je je eigen spirituele talen op het spoor komen. Meer weten? Kijk op:  Jouw Spiritualiteit - Evangelische Omroep

 

13.05 Een vriend, ook voor moslims

Orthodoxe moslims zouden 'regeren' in de Haagse Schilderswijk. Er werd al gesproken over een 'mini-sharia'. Geert Wilders nam poolshoogte en ook de media lieten zich niet onbetuigd. "Jezus leert ons om te zijn als een vriend, ook voor moslims," reageert Peter Strating, voorganger van de Havenkerk in de Schilderswijk. Wat merkt hij van de islamitische druk? En hoe doet hij dat: een vriend zijn voor moslims?
Ds. Peter Strating (NGK) « NGK.nl

  

13.18 Het geloofsdagboek van...

Clara Sies, afzwaaiend directeur van Voedselbanken Nederland. Het afgelopen jaar hebben we haar door middel van haar Geloofsdagboek een beetje leren kennen: nuchtere, maar ook bewogen aanpakker. Ze laat haar geloof liever spreken via haar handen dan via haar mond. Toch lukt het haar altijd weer iets van Gods aanwezigheid in haar leven te laten zien, dus we zijn benieuwd...
Geschiedenis 24 - Clara Sies

  

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

ds. Frits Jongboom verplaatst zich 1 minuut lang in de ouders van Simson...
Jongboom.nl - Dagelijkse humor en boodschappen

 

13.30 Andries Radio

In Andries Radio deze weken een drieluik over christelijke hulpverleningsorganisaties die 40 jaar betaan. Deze keer blikt Andries samen met directeur Jan Lock en oprichter Ivo 't Lam terug op 40 jaar 'Woord en Daad'.
Andries Radio

 

 

 

Deel deze uitzending: