Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

'Eén, maar anders' is het motto van de nieuwe generatie voor de toekomstige kerk. Martijn Arnoldus legt één en ander(s) uit...

12.07 Leef je geloof nieuws 
Hoe leven christenen hun geloof? De EO bestaat 45 jaar en dacht: da's een mooie gelegenheid om dáár nou 'ns onderzoek naar te laten doen. De uitkomst wordt gepresenteerd op een inspirerend symposium aanstaande maandag 19 november. We bellen met EO-directeur en een van de sprekers tijdens die avond: Arjan Lock.

Het Leef je geloof symposium is al volgeboekt, maar u kunt live meekijken en -luisteren via www.eo.nl/geloven. Of later downloaden, dat kan ook.

12.13 Vandaag de Dag 
Nergens in de wereld is de ontkerkelijking in de afgelopen eeuw zó hard gegaan als in Nederland. Tegelijkertijd vertoont de kerk enorme veerkracht. Tussen de afstervende takken ontspruit alweer nieuw groen. Martijn Arnoldus behoort tot de netwerkgeneratie die straks het stokje overneemt. Hij is de samensteller van het boek 'Een maar anders, de volgende generatie en de toekomst van de kerk'. Hoe ziét hij die eenheid en wat moet er dus anders?
(www.eenmaaranders.nl)

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich wekelijks verbazen over wat hij ziet, hoort, of meemaakt.

12.33 Jouw Spiritualiteit 
Aukelien van Abbema, psychologe en schrijfster van 'single in de kerk', heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Hoe goed kent zij zichzelf? Ze ìs tenslotte psychologe. Of zal de uitkomst van de wijzer haar toch verrassen? 
(www.jouwspiritualiteit.nl) 
(www.arkmedia.nl/abbema-aukelien-van/single-in-de-kerk.html)

 13.05 De Kerk in 2020 
In de laatste aflevering uit deze serie Richard Roest, kerkplanter/missionair predikant in RijnWaarde, een laagdrempelige kerk in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn, die eigentijds wil zijn om de boodschap van het evangelie maximaal recht te doen; een hechte gemeenschap, waarin mensen elkaar aanvaarden en naar elkaar omzien. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn?
(www.rijnwaarde.nl) 

 13.18 Het geloofsdagboek van... 
Groene weerman Reinier vd Berg. Hij is net terug uit Sudan waar hij samen met zijn zoon een reportage heeft gemaakt over mensen die blind worden door gebrek aan schoon drinkwater. Reinier wil dat wij dat zien en in aktie komen. Zou Gòd het ook zien? Wat ziet Reinier daarvan? 
(www.lumineus.nu/reiniervandenberg.php)

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Reinier Sonneveld - Rachel
(www.reiniersonneveld.nl)

13.30 Andries Radio
Gast: ds. Wim Markus. Hij schreef het boek 'Grond onder je voeten' (omdat jouw geloven niet in de lucht hangt), een lees- en werkboek dat jongeren wil stimuleren na te denken over het christelijk geloof en wil helpen de confrontatie aan te gaan met allerlei lastige vragen. 
(www.jesvoorjou.nl/shop_details.php?productId=24115)

Deel deze uitzending: