Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Kan het (te) Gekke Kerkfestival een lege kerk weer inhoud geven? Hoe dan en voor wie dan?12.07 Leef je geloof nieuws 

We bellen met Ricco Voorberg, spreker op de EO-Jongerendag.
Zou hij al zenuwachtig zijn? Hoe is het om in een stadion te spreken voor zoveel jong publiek? Wat gaat hij hen straks vertellen? 

www.jongerendag.nl/

Vanaf 13.10 wordt de Jongerendag live uitgezonden via Nederland 2.

 

12.13 Vandaag de Dag 

Jan Eerbeek neemt maandag, na 25 jaar, afscheid als gevangenispredikant. Hij schreef een boek: 'Gaan in het licht van de hoop'. Hoe kunnen we zó omgaan met mensen dat zij weer hoop krijgen? Wat is zijn eigen hoop en waar haalt hij die vandaan?

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Elke week komt Willem Ouweneel zich drie minuten lang verbazen over iets dat hem opvalt of bezighoudt.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit: Willem Aantjes

Op welke manier zoek je naar zingeving? Of naar God? In confrontatie en actie? In beleving en ervaring, of juist in stilte. Door een reactie te geven op de 27 stellingen van de Spiritualiteitwijzer kun je ontdekken hoe je wat dat betreft in elkaar zit. Het kan verrassingen opleveren, of herkenbaarheid. In elk geval is het een prima aanknopingspunt voor een gesprek. Je vindt de wijzer op jouwspiritualiteit.nl. 


Deze keer is de wijzer ingevuld door oud- ARP en CDA politicus mr. Willem Aantjes. Hij is 90 inmiddels. Zou je jezelf op die leeftijd onderhand wel kennen of zou er nog steeds iets te ontdekken zijn? Ooit citeerde hij de Bergrede, woorden van Jezus. Staan die woorden voor hem nog steeds hoog in het vaandel? 

 

13.05 Gekke kerkfestival (S/H)

Hoe kun je een lege kerk inhoud geven? Die vraag stelde Gert Jan Slump in februari van dit jaar op Facebook. Het gevolg is het (te) Gekke Kerk Festival, dat de komende drie weken wordt georganiseerd in de lege Handwegkerk in Amstelveen. Het festival zou een brug moeten slaan slaan tussen kerk en samenleving. Hoe dan? Dat horen we van Gert-Jan Slump zelf, die trouwens criminoloog is van beroep. Zou dàt nog van pas komen op het festival?

 

13.18 Het geloofsdagboek van... 

Ds. Arie vd Veer. Hij is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhouden. Ze schrijven daarin op wat zij zoal met God beleven en hoe dat hun leven en geloof beïnvloedt. 

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

Thea Westerbeek vertelt het verhaal van Saliha, de vrouw van Potifar (Genesis 39).

 

13.30 Andries Radio

Andries Knevel ontvangt Almatine Leene. Zij werd op haar 16e geroepen om theologie te gaan studeren. Ze is nu 28. Hoe vergaat het haar? Als vrouw? Nog geen spijt?

Deel deze uitzending: