Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

'Leef en Lach' is het motto van cabaretier Roué Verveer. Toch is'ie bang in het donker...


Over de grens...
Waar wij met miljoenen tegelijk vrolijk en vrij vakantie vieren over de grens, zitten honderden landgenoten er, in vaak beroerde omstandigheden, in de cel. Eigen schuld, dikke bult, denken wij vaak. Zoniet dominee Peter Middelkoop van Stichting Epafras. Hij bezoekt hen. Waarom doet hij dat? Wat kan hij voor hen doen? Op het moment dat wij hem bellen is hij in Costa Rica...
http://www.epafras.nl/

 
Markant: Roué Verveer
Sinds twee jaar gaat hij weer elke zondag naar de kerk om even tot rust te komen en om zijn 'succes te neutraliseren', zo zegt hij het zelf: de markante cabaretier Roué Verveer.
Tijdens zijn shows hangt het publiek aan zijn lippen en lacht om zijn grappen maar naar wie luistert hij zèlf graag, wie inspireert hem? 'Leef en lach' is zijn motto, maar is dat altijd vol te houden? Wanneer is hij nou echt zichzelf en waarom is hij bang in het donker?
Kijk hier om een indruk te krijgen van Roué Verveer.

 
Zomerzangers
In het tweede uur zijn Reni & Elisa Krijgsman onze 'zomerzangers'. Ze zingen twee nummers van hun laatste album. Hoe brengen zij de zomer door? Wat doen ze als ze geen muziek maken? Hoe laden zij zich weer op voor een nieuw seizoen?
http://www.renienelisa.nl/

 
De Bijbel Tapes
Een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Verteller is acteur Bram van der Vlugt. Daarnaast hoort u de stemmen van Matteo van der Grijn (Jezus), Hans Dagelet en Tygo Gernandt.
http://www.chevigny.nl/Webwinkel-Page-385703/De-Bijbel-Tapes.html.

 
Zomerboek: De stad der blinden
EO-directeur Arjan Lock vertelt over een boek dat grote indruk op hem maakte: 'De stad der blinden' van José Saramago.
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_stad_der_blinden

 
Andries Radio
Andries praat met ds. Jos Douma over zijn boek 'Je bent een mooi mens'. Hij schreef het boek toen hij werd geraakt door de teksten over de 'vrucht van de Geest' in de brief van Paulus aan de Galaten. 
(dit gesprek is een herhaling van 29 september 2012)

Deel deze uitzending: