Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Bijzondere uitzending rond de kunstwerken van 'Lijdensweg-West' in Amsterdam

Gijs Frieling aan het werk...
(foto: Marije Vilijn) 

Bekijk de staties op: www.lijdenswegwest.nl 

 
In deze speciale uitzending op Stille Zaterdag bezoeken we de Lijdensweg-West in Amsterdam, een kunstroute waarin 14 kunstenaars een moment uit de lijdensweg van Jezus hebben verbeeld. In de katholieke kerk worden dat staties genoemd. De lijdensweg van Jezus is het uitgangspunt van de route, maar de staties staan ook symbool voor het lijden dat we in ons eigen leven tegenkomen. 

 
De route loopt gewoon door de wijk. Iedereen kan 'm volgen en stilstaan bij een van de kunstwerken. Al je zintuigen moet je erbij gebruiken. Behalve kijken moet je bijvoorbeeld ook luisteren en zelfs ruiken. We praten met een paar kunstenaars over 'hun' statie. En wij zijn ook benieuwd wat voorbijgangers van die staties vinden. Waarin herkennen zij zich?
En voelen zij zich ook verbonden met de lijdende Jézus, die zijn leven voor ons gaf en de dood overwon? Wie is Hij voor hen? 


Ook spreken we Anita Meyer over haar rol van Maria, de moeder van Jezus, tijdens The Passion, afgelopen donderdag in Den Haag. 

 
En we luisteren naar de persoonlijke lijdensweg van Marianne. Na tien jaar bleek haar hersentumor toch weer te zijn aangegroeid. Opnieuw ging ze de strijd aan, maar bij de laatste scan waren er toch weer witte vlekken te zien, waarvan niet duidelijk is wat het zijn: beschadigingen van de bestraling of nieuw tumorweefsel. De komende weken zijn heel spannend voor haar en haar gezin. Bid met haar mee om genezing!

Deel deze uitzending: