Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Elke dag een gezinsmoment rondom de bijbel... eh... nou ja, rond de tablet dan hè... want het moet wèl léuk zijn natuurlijk!12.07 Nieuws
Samen met je gezin geloof en leven delen is waardevol maar lijkt in deze drukke tijd steeds lastiger te worden. Daarom is de 'EO Samen Geloven app' ontwikkeld. Een aantrekkelijke bijbel app voor een dagelijks gezinsmoment rondom de bijbel! 
 

12.15 Vandaag de dag
Kunst en de kerk, dat is geen vanzelfsprekende combinatie. Maar dat kan veranderen:
Op zaterdag 21 september a.s. om kwart over twaalf precies, wordt het nieuwe Platform Kerk en Kunst officieel gelanceerd. Wat is het doel van deze gezamenlijke website? Hoe zouden kerken en kunstenaars elkaar inhoudelijk kunnen gaan versterken? Illustrator Roel Ottow is één van de initiatiefnemers. Wat verwacht hij ervan?


12.25 De Verbazing
Prof. dr. Willem Ouweneel komt zich elke week 3 minuten lang verbazen over iets dat hij las, hoorde of meemaakte. 

 
12.30 Jouw Spiritualiteit
Schrijfster Vonne van der Meer heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Op welke spirituele taal scoort zij hoog en welke blijft juist achter? Vereenzelvigt zij zich met de zoekers in haar boeken? Welke uitdaging wacht haar?

 
13.05 Nieuwe serie: Oprichters 
In deze serie vandaag aandacht voor Compassion. Al ruim 60 jaar biedt Compassion kinderen in ontwikkelingslanden een kans op een beter leven. Ook vanuit Nederland worden er duizenden kinderen gesponsord. Hoe is Compassion ooit begonnen? Enne... zou het nou ècht verschil maken voor die kinderen? Nou... daar is nèt uitgebreid onderzoek naar gedaan! Namens Compassion zijn Jacob Overduin en Martijn Moens bij ons te gast.

 
13.17 De Bijbeltapes
De Bijbeltapes is een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Daarin hoort u de stemmen van Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt. Vandaag: Marcus 15.

 
13.30 Andries Radio
in de aanloop naar het Andries Radio Symposium op 26 september a.s. praat Andries met historicus en journalist Bart Jan Spruyt over de toekomst van de christelijke politiek. 

Deel deze uitzending: