Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Súperleuk boek over duurzaamheid!

12.07 Leef je geloof nieuws 

Nooit geweten dat duurzaamheid ook boeiend en lèkker kan zijn? Dan is dit boek iets voor u!

'Voor het oprapen', vier seizoenen lang eten, genieten en leven' Een meditatief doe-boek voor op de keukentafel, met recepten, meditaties en opdrachten, uitgebracht door jongerenbeweging Time to Turn, maar geschikt voor alle leeftijden. We bellen met Asha de Gelder, één van de 13 schrijvers. 

www.timetoturn.nl

 

12.13 Vandaag de Dag 

Een ànder boek dat net uit is, is de Sportbijbel. Het Nieuwe Testament, omlijst met verhalen en tips van oud-topsporters die christen zijn. Een bijbel van en voor sporters dus. Een van die oud-sporters is Marnix ten Kortenaar. We kennen hem nog uit de schaatswereld. Behalve dat hij vertelt over de Sportbijbel, willen we natuurlijk ook graag weten hoe het nú met hem is...

www.geloofshelden.nl/index.php

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over wat hij de afgelopen dagen heeft meegemaakt, gezien, gehoord, of gelezen. 

 

12.33 Jouw Spiritualiteit 

Als je met iemand een gesprek wilt aanknopen over geloven dan moet je opletten welke woorden je kiest. Gaat het over kerk en christen-zijn dan haken veel mensen direct af. Maar een gesprek over spiritualiteit wordt door velen als boeiend en leuk ervaren. Als een goed startpunt voor zo'n gesprek heeft de EO de spiritualiteitwijzer ontwikkeld‚ op www.jouwspiritualiteit.nl

Onze gast, musicalster Tony Neef, heeft de wijzer ook ingevuld. Hij werd bekend door zijn rol van Chris in Miss Saigon. Daarvoor was hij te zien in Jeans en Evita en in Chicago, Titanic, Saturday Night Fever en Les Miserables. Nu is hij te zien als Oliver Warbucks in 'Annie'.  We kennen hem dus van al die rollen, maar hoe zit hij zèlf eigenlijk in elkaar? En waar houdt hij zich aan vàst in het leven?

www.tonyneef.nl

Tony's favoriete muziek: Songbird - Eva Cassidy: 

www.youtube.com/watch

 

13.05 Jubilee Campaign 

Jubilee Campaign is een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. Dat doet ze bijvoorbeeld door door te netwerken en te lobbyen bij overheden en andere machthebbers. 

Hoe wèrkt dat lobbyen nou in de praktijk? En heeft het zin? 

Peter Bronsveld en Albert Koop komen vertellen over hun werk voor Jubilee Campaign. Peter is directeur en Albert is nèt terug uit Syrie...

www.jubileecampaign.nl/

 

13.18 Het geloofsdagboek van...  

Elke week mogen we meelezen in het geloofsdagboek, dat zes bekende Nederlanders speciaal voor Leef je geloof bijhouden. Vandaag de beurt aan ds. Arie vd Veer.

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut 

Vandaag is het Ben Ketting die deze uitdaging aangaat.

 

13.30 Andries Radio

Andries praat met José Baars-Blom. Zij doet onderzoek naar de leefwereld van jongeren in de Refo-cultuur. Zelf komt ze niet uit die wereld. Waarom is zij zó geïnteresseerd en wat is haar opgevallen?

Deel deze uitzending: