Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Vanuit de oude Prinsekerk in Rotterdam Noord wordt gepoogd een nieuwe gemeenschap te vormen. De naam is in elk geval al kleurrijk: 'Noorderlicht'. 13.05 De kerk in 2020


12.07 Leef je geloof nieuws
'Maakt geloven zuur? ontdek het in de kerk'. Als je dat leest voordat je een hap neemt van je appel, denk je toch even na. Dat is precies de bedoeling van de PKN, de initiatiefnemer van deze frisse stickeractie. Er zijn ook stickers voor bananen: 'Is geloven krom?' en voor sinaasappels: 'Heeft geloven pit?'.  Hoe reageren mensen erop? We bellen met bedenker Bram Dijkstra.

12.13 Vandaag de dag
Op 5 november is er een landelijk minisymposium van Schuldhulpmaatje in Hellendoorn. Henk Smit uit Hilversum is zo'n schuldhulpmaatje, een initiatief van de kerk. Hoe langer hoe meer mensen vragen om hulp. Met welk leed wordt Henk geconfronteerd en wat kan hij eraan doen? Waaròm doet hij het eigenlijk?

12.27 De verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich wekelijks verbazen over wat hij leest, hoort, meemaakt of om zich heen ziet gebeuren.

12.33 Jouw Spiritualiteit
"Altijd als ik voor een groep sta, merk ik hoeveel ik van mensen houd"

Boele P. Ytsma is coach en schrijver, spreker en zwijger, verbinder en versneller, pionier en tochtgenoot, hardloper en planteneter, een luis in de pels van de gevestigde orde. Hij gelooft hartstochtelijk in de mogelijkheid van verandering. Zo staat het allemaal op zijn website. Hoe verandert hij zelf? Wat leert hij nog bij? Wie is zíjn coach? Bevat de uitkomst van de Spiritualiteitwijzer nog verrassingen voor hem?

13.05 De kerk in 2020
Schrijver en predikant Niels de Jong probeert sinds 2011 met een aantal mensen vanuit het oude kerkgebouw van de Prinsekerk in Rotterdam Noord een nieuwe gemeenschap te vormen. Het initiatief draagt de mooie naam 'Noorderlicht'. Hoe gaan zij te werk en wat is er intussen al waar te nemen van dit kleurrijke verschijnsel?

13.18 Het geloofsdagboek van...
Rob Favier. Hij staat te boek als zanger, entertainer, iiedjesschrijver en theoloog. Op preekstoel en podium brengt hij het Evangelie aan de man, voorzien van een flinke dosis humor. Maar werkt dat wel? Serieuze gelovigen zijn doorgaans niet van die lachebekjes...
Wat staat er in zijn geloofsdagboek en is dat ook een inspiratiebron voor nieuwe liedjes?
Zie ook: www.robfavier.nl/www2/index.php
 
13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

Ingrid Heinsius vertelt in 1 minuut het verhaal van Rhode en Petrus (Handelingen 12:13-17)

13.30 Andries Radio
Kent het christendom één of twéé goden? "Eén God", zal elke christen zeggen. Maar hoe zit het dan met Satan? Is die óók geschapen? Door wie dan, en waarom eigenlijk? Ds. Bert van Veluw uit IJsselmuiden heeft zijn gedachten hierover verwerkt in het boek: De Satan, een noodzakelijk kwaad.


Deel deze uitzending: