Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Martine Vonk, mede-oprichter van Time to Turn: Jezus zei niet: ga vaker naar de kerk, maar: zorg voor de armen en sticht vrede.

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws

Vandaag worden in Woerden honderden jeugdwerkers en clubleiders door Youth for Christ klaargestoomd voor een nieuw seizoen. De grote vraag is: hoe kom je dichterbij jongeren? Wij zijn benieuwd hoe het gaat daar in Woerden en of er al een antwoord is gevonden op die vraag. We bellen met Neliza van Gestel.

 

12.13 Vandaag de Dag

Iedereen kent 'm wel: de Quote 500, een ranglijst van de 500 rijkste rijkaards in Nederland.

Dit jaar komt ontwikkelingsorganisatie Tear voor het eerst met een tegenhanger: de Goot 500. Een lijst van 500 rechtbrengers en goeddoeners van over de hele wereld. Gisteren werd de lijst gepubliceerd. Wij praten met de hoofdredacteur van de Goot 500: Reinier Sonneveld.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich wekelijks 3 minuten lang verbazen over iets dat hij zag, hoorde of meemaakte.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit

Han Kooreneef heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. We kennen hem vooral van zijn liedteksten voor Marco Borsato, maar hij schrijft en componeert ook voor o.a. Liesbeth List, Ruth Jacott, Glennis Grace, Sharon Doorson en Guus Meeuwis. In 2000 kreeg hij een Gouden Harp voor zijn hele oeuvre. Han is een gevoelige, gelovige man. Welke rol speelt dat geloof bij het schrijven van zijn liedjes?

  

13.07 Oprichters

"Jezus heeft ons niet opgeroepen om vaker naar de kerk te gaan, met twee woorden te spreken en christelijke armbandjes te dragen, maar om voor de armen te zorgen, vrede te stichten en ons niet te laten verleiden door rijkdom. Zo simpel ligt het". Dit staat op de website van Time to Turn, een beweging van jongeren die vanuit hun geloof willen kiezen voor rechtvaardige en duurzame levensstijl. Hoe doen ze dat? Verandert er al wat? Wat heeft duurzaamheid met rechtvaardigheid en vrede te maken? Vragen die we voorleggen aan een van de oprichters van Time to Turn: Martine Vonk.

  

13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut

Thea Westerbeek vertelt in 1 minuut over Delila, het liefje van Simson, die ook zijn ondergang werd. Dit verhaal staat in het bijbelboek Rechters, hoofdstuk 16.

 

13.23 Het geloofsdagboek van...

Weerman en milieuvoorvechter Reinier van den Berg. Hij is de eerste in het nieuwe seizoen die zijn geloofsdagboek voor ons open doet. Wat heeft hij van God gemerkt de afgelopen tijd? En hoe heeft dat zijn leven en zijn geoof beïnvloed?

 

13.30 Andries Radio

De drie voorzitters van CDA-jongeren, SGP-jongeren en ChristenUnie jongeren blikken met Andries terug op het Andries Radio Symposium van afgelopen donderdag, 26 september.

Deel deze uitzending: