Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Volgens Marja Verschoor-Meijers staat het recept voor gemeentegroei gewoon in de bijbel!

 

 

12.07 - Nieuws
Vandaag is in Nijkerk de Nederland Zingt Steeds Beter-dag. In onze uitzending van 8 juni hebben we André Bijleveld al gesproken over de start van het project Nederland Zingt Steeds Beter. De 10 beste koren zijn vandaag op de Nederland Zingt Steeds Beter-dag in Nijkerk en krijgen vervolgonderricht van de coaches. Opnieuw bellen we even met André Bijleveld. Welke verbeteringen ziet hij al en wat voor tips kan hij ze nog geven?

 

12.13 - Vandaag de Dag
Er wordt hard gewerkt om het imago en het ledenaantal van de kerken weer op te schroeven. Er worden plannen geschreven, boeken gelezen, comités in het leven geroepen en deskundigen uit de zakenwereld geraadpleegd. Maar volgens Marja Verschoor-Meijers staat het recept voor gemeentegroei gewoon in de bijbel. In Handelingen 9 vers 31 bijvoorbeeld (Groot Nieuws Bijbel): Voor de geloofsgemeenschap brak in heel Judea, Galilea en Samaria een periode van rust aan. De opbouw voltrok zich en men leefde in ontzag voor de Heer. Het ledental nam toe door de werking van de Heilige Geest. Dus: alle plannen en strategieën aan de kant en 'gewoon' op de knieën?

 

12.27 - De verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over iets dat hem opviel of raakte.

 

12.33 - Jouw Spiritualiteit
Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en één van hen is Angelique Schmeink. Behalve dat ze kookt, schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert en adviseert ze. Als u wel eens naar het televisieprogramma 'Melk en Honing' heeft gekeken, kent u haar vast. Ze houdt ervan om haar grenzen te verleggen. Zit er onder haar culinaire jasje een spiritueel leven? We gaan het uitvinden en de Spiritualiteitwijzer helpt ons daarbij.

 

13.07 - Oprichters
De uit Engeland afkomstige hospice-gedachte heeft ervoor gezorgd dat de dood meer geaccepteerd wordt en de stervende niet meer wordt weggestopt. De huiselijke inrichting van de kamers en liefdevolle begeleiding moeten de terminale bewoners een thuis bieden. In ons land worden door de Stichting Christelijk Hospice Nederland lokale "hospice-groepen" door geheel Nederland opgericht, die naast een bestuur voornamelijk uit vrijwilligers bestaat.

De heer W. van den Ende stond aan de wieg van deze stichting. Wij praten met hem over die begintijd en de ontwikkelingen nu.

 

13.20 - Bijbelverhaal in 1 minuut
ds. Frits Jongboom vertelt in 1 minuut het verhaal van Abraham en Saraï.

 

13.23 - Het geloofsdagboek van...
ds. Arie vd Veer. Hij zal wel druk zijn zo tegen het einde van het jaar. Benieuwd wat hij de afgelopen tijd met God heeft beleefd en wat hij daarvan heeft opgeschreven in zijn geloofsdagboek...

 

13.30 - Andries Radio
Andries ontvangt schrijver Els Florijn. Zij schreef in opdracht van Stichting Gave de novelle 'Onze Vader', waarin ze het ontroerende verhaal vertelt van de Somalische Ayaan. De novelle valt afgelopen donderdag op de mat bij alle 110.000 abonnees van EO-Visie.

 

Deel deze uitzending: