Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Eenheidsworst? De organisatie 'Een maar anders' vindt dat er meer samen gegéten moet worden!

12.05 Nieuws

'Een maar anders' denkt dat het de samenleving worst zal wezen dat kerken 'sorry' tegen elkaar zeggen, zoals vorige week gebeurde op het Malieveld in Den Haag. "Mensen willen zien dat christenen het ménen. Liever een doealoog dan een dialoog." Leuk gevonden: doealoog. Maar wat wordt er dan gedaan? Er wordt gegéten. Martijn Arnoldus komt dit recept uit de doeken doen.

12.10 Vandaag de Dag 

Toch is de ontmoetingsdag 'Wij kiezen voor eenheid' vorige week zaterdag op het Malieveld, óók een beetje een doealoog geworden. Want de toespraken staan nu wel op schrift, maar die leveren vooral veel huiswerk op. Kees Slijkerman van de stuurgroep is bij ons te gast. We hoeven hem geen vragen te stellen; die heeft hij zelf al genoeg. Eigenlijk is de beoogde eenheid nog één groot vraagteken... zou het ooit een uitroepteken worden? 

12.27 De verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich weer verbazen over iets dat hem de afgelopen week in het nieuws of om hem heen opviel.

12.33 Jouw Spiritualiteit 

Oud EO-collega, voorganger en spreker Constantijn Geluk heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Zijn náám betekent 'kordaat' of 'standvastig'. En dan heeft'ie ook nog zo'n bijzondere achternaam... zou je dat ook terugzien in de uitkomst van de wijzer? We zijn benieuwd!

13.05 De kerk in 2020 

Het is de zaterdag van de mooie woorden. Hadden we al doealoog, nu komt 'intradenominaal' erbij. Theo Visser wil een intradenominale kerk in Rotterdam waarin het massale maar ook het intieme vorm krijgt. Klinkt goed... toch?

13.20 Het geloofsdagboek van 

Uit onze poule van zes mensen die speciaal voor Leef je Geloof bijhouden wat ze meemaken in hun dagelijks leven en in hun leven met God, doet vandaag ds. Arie vd Veer een boekje open... 

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut

Ronald Koops vertelt het verhaal van de verloren zoon.

13.30 Andries Radio

Andries ontvangt schrijver Geert Mak. Hij maakte in Amerika dezelfde reis als John Steinbeck vijftig jaar geleden. Dat leverde een boeiend boek op: 'Reizen zonder John'.

Deel deze uitzending: