Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

De Betteld in Zelhem: wie heeft er niét gekampeerd? Hoe is De Betteld eigenlijk ooit ontstaan? Gerhard Hobelman was erbij...

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws
Christenen die elkaar ontmoeten en inspireren. Dat is het doel van de splinternieuwe beurs ‘Leven & Geloven’ die organisator Helderblauw lanceert. Het evenement vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht. Marco van de Wetering vertelt er meer over.

 

12.13 Vandaag de Dag
Jarenlang zie je ze in de kerk. Als kind tussen hun ouders, later als hulp bij de kindernevendienst, als tiener op de galerij met hun vrienden. En opeens zijn ze verdwenen... vinden ze de kerk en het geloof maar saai. Hoe hou je als kerk de jongeren bij de les, hoe leer je ze geloven?
Marian Timmermans van YfC heeft er wel ideeën over. Ze schreef het boek Mind your Faith, een doe-boek met 111 creatieve opdrachten om jongeren te helpen bij hun stille tijd... is dàt dan de oplossing?
 
 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Prof. dr. Willem Ouweneel komt zich elke week in Leef je geloof verbazen over wat hij hoort, ziet of meemaakt.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit
DJ Wietze de Jager (24) heeft deze keer de Spiritualiteitwijzer ingevuld.
Zijn radiodroom kwam uit: een ochtendshow op een landelijke zender. Hij presenteert 's morgens tussen 6 en 9 'Mattie & Wietze' op Q-music. Kat in 't bakkie, zou je zeggen. Toch ontbreekt er nog iets: hij zou heel graag één keer De Muzikale Fruitmand willen presenteren. Welk verhaal zit daarachter...?


13.07 Oprichters
Wie kent 't niet: De Betteld in Zelhem? Het is een begrip, dit recreatiepark op christelijke grondslag in de rustgevende sfeer van de Achterhoek. Inmiddels is De Betteld uitgegroeid tot een activiteitencentrum voor christelijk Nederland. Hoe is De Betteld ooit ontstaan? Gerhard Hobelman maakte het als jonge jongen allemaal mee thuis, op de boerderij van zijn ouders Bertus en Annie Hobelman...13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut 
Schrijver/theoloog Reinier Sonneveld kruipt 1 minuut lang in de huid van Kaïn, die zijn broer Abel vermoordde (Genesis 4)

 

13.23 Het geloofsdagboek van... 
Zingende dominee Rob Favier. Wat heeft hij de afgelopen tijd zoal meegemaakt? Wat zag hij van God en hoe heeft dat zijn geloof beïnvloed?

 

13.30 Andries Radio
Andries praat met Corjan Matsinger (Youth for Christ) over zijn nieuwe boek 'Heilig vuur', waarmee hij ouders en jeugdwerkers wil helpen in hun geloofsreis met tieners en jongeren. Corjan putte voor zijn boek uit de kerkgeschiedenis, het gewone leven en de populaire cultuur.

Deel deze uitzending: