Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Burgermoeder Marleen de Pater wil een voor iedereen verstaanbare bijbel...

12.05 Over de grens...
Een blik over de grens, een kort inkijkje in het leven en geloven elders op deze aardbol.
In het Duitse Offenburg vond deze week een bijzondere conferentie plaats van tieners uit 45 landen: Teenstreet! Er waren er ook 400 uit Nederland, gecoördineerd door Wouter Bandsma. Aan hem de vraag: wat deden all die tieners daar precies en waarom? 
http://www.teenstreet.de/nl/about/core-values.html
 

12.15 Zomerboek
Welk boek dat ooit meeging op vakantie, heeft zo'n diepe indruk gemaakt dat je het nooit meer vergeet... elke week stellen we die vraag aan een EO-presentator. Vandaag is dat collega Saskia Weerstand, o.a. presentator van Dit is de nacht, op radio 1. Haar 'zomerboek' is De Uitnodiging van W. Paul Young, de meest besproken christelijke roman van de afgelopen jaren.
http://www.kok.nl/w-paul-young-de-uitnodiging-241059.html

12.30 Markant: Heleen de Pater
Vandaag een markante vrouw te gast! Ze was docent kraamzorg maar kwam in de politiek terecht. Ze was wethouder in Zutphen en zat ruim negen jaar lang in de Tweede Kamer namens het CDA. Tegenwoordig is ze waarnemend burgemeester van Muiden en de nieuwe bestuursvoorzitter van het Nederlands Bijbel Genootschap. Ze woont in Zutphen, werkt in Muiden en in Haarlem. Hoe doet ze dat? Waar haalt ze de energie en de inspiratie vandaan? Wat kreeg ze mee van haar ouders? Wat betekent de bijbel voor haar en hoe leeft ze haar geloof op het werk?
 

13.02 Zomerzanger: Janine Beens live!
Een welkome verfrissing in de Nedergospel, zo werd haar debuutalbum 'Janine', vorig jaar ontvangen! Het is veelzijdig en afwisselend, gaat van swingende, lichte vrolijkheid tot de verstilling van een intiem luisterliedje. Het leuke aan Janine is: ze lijkt nergens op, ze heeft een compleet eigen stijl.
http://www.janine-music.com


13.20 De Bijbeltapes
Een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Daarin hoort u de stemmen van Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt.
http://www.chevigny.nl/Webwinkel-Page-385703/De-Bijbel-Tapes.html
 

13.30 Andries Radio
Een herhaling van het gesprek dat Andries op 23 februari van dit jaar had met Wouter Beekers.
Sinds 1 februari is dr. Wouter Beekers directeur van het Wetenschappeljk Instituut van de ChristenUnie. Dat is opmerkelijk want Wouter groeide op in een overtuigd SP gezin. Zijn beide ouders waren zeer actief binnen de partij. En Wouter was ook nog eens atheïst. Hoe is hij dan uitgerekend bij de ChristenUnie terechtgekomen?

Deel deze uitzending: