Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

De Stichting Ontmoeting bestaat 25 jaar... treurig eigenlijk... (foto refdag)

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws
Vandaag, 12 oktober 2013, vindt er een nieuw festival plaats in de Janskerk in Utrecht: Het Geestdrift Festival. Geestdrift wil zijn bezoekers prikkelen met lezingen, poëzie, een theaterstuk met domineeskinderen, Bach, debat en verhalen-vertellende muzikanten.
Voor dit festival is zelfs de Geestdrift Academie opgericht: denkers met frisse ideeën krijgen een podium voor een kort betoog. We gaan even sfeer proeven met Ludo Hekman.

 

12.13 Vandaag de Dag
In Nederland hebben we 35 à 40.000 dak- en thuislozen. Stichting Ontmoeting biedt hen al 25 jaar professionele hulp. Dat dat al 25 jaar nodig is is dus geen reden voor een feestje maar wel voor een congres en dat vindt plaats aanstaande donderdag, 17 oktober: 'Kwestie kwetsbaren, wat zijn ze waard?' Met de directeur van Stichting Ontmoeting, Ed van Hell, kijken we terug en vooruit.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Prof. dr. Willem Ouweneel komt zich wekelijks verbazen over iets dat hij hoort, ziet of meemaakt.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit
'Een muzikale duizendpoot met een voorliefde voor het orgel', zo zou je Martin Zonnenberg misschien wel kunnen omschrijven. Of:'Het muzikale geweten van Nederland Zingt'. Hoe dan ook, hij is één brok muziek (zijn vrouw ook trouwens) en hij heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Zou de uitkomst nog verrassingen in petto hebben? Voor hèm of voor òns? Is er wel eens een dag zònder muziek in Huize Zonnenberg? Hij heeft al zoveel bereikt in zijn vakgebied, waar droomt hij nog van?

 

13.07 serie: Oprichters
Mensen die zijn vastgelopen in het leven, kunnen terecht bij De Hoop ggz in Dordrecht. Zowel mensen met een verslaving als met psychische problemen zijn welkom. Bij De Hoop wordt niet alleen gewerkt aan het oplossen van deze problemen, maar krijgen mensen ook de kans om opnieuw te leren leven, te leren werken en - indien van toepassing - te leren opvoeden. Het begon in 1975 met een aantal mensen in Dordrecht die erg betrokken waren bij het lot van verslaafden. Eén van hen was Teun Stortenbeker...

 

13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut
Programmamaker/verteller Ben Ketting gaat die uitdaging aan.

 

13.24 Het geloofsdagboek van...
coach, trainer, spreker en auteur Paulien Vervoorn! Voor deze rubriek houden verschillende mensen een geloofsdagboek bij, waarin ze schrijven hoe hun leven en geloven zich ontwikkelt en waar ze iets van God hebben geleerd of gezien.

 

13.30 Andries Radio
Andries praat met Stevo Akkerman over diens boek 'Donderdagmiddagdochter', het ontroerende en oprechte verhaal van een vader die moet omgaan met het verlies van zijn kind, van een echtgenoot die zijn huwelijk tussen zijn vingers door ziet glippen en van een man die zijn geloof moet herijken.

 

Deel deze uitzending: