Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Niet zo vreemd, die vertrouwenscrisis. De psalmen schreven er al over:

Vertrouw niet op mensen met macht,
op een sterveling bij wie geen redding is.
Stokt zijn adem, hij keert terug tot de aarde,
op die dag gaat hij met zijn plannen ten onder.
Psalm 146:3,4

Jan Wolsheimer (foto) schreef geen psalm maar een boek dat ons uitdaagt om Jezus te volgen: 'Tegen de draad - Wat nou crisis, Christus!' Hij is één van onze gasten vandaag.

Verder gaan we even bellen met Jan Huibers. Hij bouwde al eens een ark maar nu heeft hij een ark gebouwd precies volgens de maten van de bijbelse ark. Een zeewaardige ark die de oceanen over kan. Waarom hij 'm bouwde beschrijft Jan in het boek 'Laat je droom varen'.

De Amerikaanse acteur Bruce Kuhn heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Na Broadway-rollen in o.a. Les Misérables en A Midsummer Night's Dream, en solo-toneelstukken als The Gospel of Luke, is 'Marcus' zijn eerste Nederlandstalige project. Hoe ervaart hij God? En hoe vindt hij het eigenlijk in Nederland?

'De deeltijddominee' is een nieuwe serie in Leef je geloof. in deze eerste aflevering ds. Jan Ezinga, die naast zijn baan als predikant van de Ned. Ger. Kerk in Westbroek een Bed & Breakfast runt in de pastorie. Maar is de functie van voorganger eigenlijk wel te verenigen met een andere baan?

Ronald Koops vertelt een bijbelverhaal in 1 minuut en Sabine Uitslag (CDA) leest voor uit haar geloofsdagboek.

Andries Knevel praat met Miranda Klaver over het symposium dat de EO op 19 juni organiseert: 'Reformatorisch en evangelisch: een achterhaalde tegenstelling?' zie ook: www.eo.nl/andriesradio

Deel deze uitzending: