Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Het Evangelie brengen op 5600 meter hoogte... wie waagt zich dáár nou aan!12.07 Leef je geloof nieuws 

Aan de telefoon Ricco Voorberg. Hij is betrokken bij de Vluchtkerk in Amsterdam, waar al een paar maanden 120 al of niet uitgeprocedeerde asielzoekers worden opgevangen. Vorige week zaterdag moesten ze er officieel uit, maar omdat het zo koud was mochten ze nog een weekje blijven. Inmiddels hebben ze burgemeester Ascher een brief geschreven en heeft hij toegezegd met hen te komen praten. Hoe staat het ermee? Wie komt er voor hen op? Wat is hun toekomst?

Bekijk hun portretten en kom voor hen op via: www.devluchtkerk.nl/

 

12.13 Vandaag de Dag 

Vijftien jaar geleden zocht Jacoline Kleyn een Bijbel voor haar kinderen. Het Boek bestond toen al en ook de Groot Nieuws Bijbel, maar die vond ze vaak toch te ingewikkeld als het ging over bijvoorbeeld zonde, rechtvaardiging en heiliging. Ook merkte ze dat veel niet-christenen de Bijbel te ingewikkeld vonden. Dat houdt mensen toch af van Bijbel lezen. Toen dacht ze: laat ik proberen zelf een vertaling te maken. Ik dacht het in zeven jaar te kunnen doen. Het werden er 15, maar nú is'ie er: de BasicBijbel, de bijbel in eenvoudige taal. Niet kinderachtig, wel makkelijk leesbaar. 

Je kunt 'm gratis downloaden via: www.basicbijbel.nl

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Willem Ouweneel komt zich wekelijks drie minuten lang verbazen over wat hij de afgelopen week heeft gelezen, gehoord of gezien.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit

Net als de taal van de liefde, zijn er ook talen van spiritualiteit: enthousiasme, denken, zorgen... er zijn er negen. Benieuwd wat jouw spirituele taal is? Kijk dan op www.jouwspiritualiteit.nl/, daar kun je de spiritualiteitwijzer invullen.
Gert-Jan Seegers, lid van de Tweede Kamer voor de Christen Unie heeft dat ook gedaan. Hij staat erom bekend dat hij wetenschappelijke denkkracht combineert met veel politiek inzicht en gevoel. Naar buiten toe is hij een vurige en overtuigende pleitbezorger is van de christelijk-sociale politiek. Zijn specialisme is het terrein van islam en integratie. Maar: hoe is hij naar bìnnen toe?


13.05 Expeditie Nepal

Sommige mensen hebben er alles voor over om anderen het evangelie van Jezus Christus te vertellen, al is dat op 5600 meter hoogte in Nepal. Daar start binnenkort een bijzondere evangelisatie-expeditie naar het Humla-district, naar het bergvolk dat daar onder primitieve en barre omstandigheden woont. De Stichting Hulp Vervolgde Christenen is bij de expeditie betrokken. Berna vertelt het bijzondere verhaal hierachter.

Kijk op; http://www.evangelievoorhumla.nl

 

13.18 Het geloofsdagboek van... 

Oud-marathonschaatser René Ruitenberg, tegenwoordig vooral evangelist en bezig met 'zijn' kindertehuis in Namibië, René's Kids Centre. Hij is net weer terug uit Afrika. Hoe gaat het daar en hoe staat het met zijn plannen om grootse evangelisatiecampagnes te gaan organiseren? Hoe leidt God hem daarin?

www.renekidscentre.nl/

 

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut

Reinier Sonneveld vertelt over Thomas.

 

13.30 Andries Radio

Andries ontvangt Angela Loeve. Zij vertelt over haar vroegere leven als heks en over hoe zij uit de wereld werd bevrijd.

 

Deel deze uitzending: