Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Met z'n allen op een schip, gratis medische zorg bieden aan de armen. Klinkt idyllisch... maar ìs het dat ook? Menno Gort vertelt.
12.07 Leef je geloof nieuws
De zware tyfoon Haiyan die op vrijdag 8 november over het midden van de Filipijnen raasde, heeft enorme verwoestingen aangericht. Er zijn duizenden doden en gewonden. Ook de projecten van de kindontwikkelingsorganisatie Compassion zijn zwaar getroffen. Compassion ondersteunt meer dan 67.000 kinderen in projecten op de Filipijnen. Minimaal 120 lokale partnerkerken en 19.000 kinderen zijn getroffen door de ramp. Martijn Moens van Compassion vertelt ons wat hij op dit moment over hun situatie weet, hoe Compassion noodhulp verleent en hoe een bijzondere groep artiesten hun steentje bijdraagt.

 

12.13 Vandaag de Dag
"Wij willen een stem zijn... voor hen die niet kunnen spreken. De statistieken zijn overweldigend. Op dit moment leven 30 miljoen mensen in moderne slavernij. Daar willen we iets tegen doen. En dus sluiten wij ons op. 12 schrijvers, voor 24 uur, om een boek te schrijven over moderne slavernij. Om het verhaal bekend te maken. Om aandacht te vragen. Ook jouw aandacht". Schrijvers voor vrijheid. Eén van deze schrijvers, Marieke van Buytene, vertelt waarom zíj meedoet.

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich elke week 3 minuten lang verbazen over iets dat hem de afgelopen week opviel of raakte. 

 

12.33 Jouw Spiritualiteit
Hij stopte als zanger en volgde zijn hart en ging zijn droom achterna: dirigeren.
Bas Ramselaar heeft de spiritualiteitiwjzer ingevuld. De meeste artiesten scoren hoog op de taal van het enthousiasme en laag op die van de eenvoud. Zou dat bij hem ook zo zijn? Staat hij op dezelfde manier in het leven als dat hij op de bok staat? Ontmoet hij God in de muziek?

Concert 'Avondmuziek' vanavond om 20.15 in Amersfoort, gedirigeerd door Bas Ramselaar: http://www.stjoriskamerkoor.nl/

  

13.07 Oprichters
De Africa Mercy, het vlaggenschip van Mercy Ships, is ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip. Het vaart naar de allerarmste ontwikkelingslanden en voorziet mensen daar van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Naast medici zijn er honderden gemotiveerde professionals aan boord, die, zonder één cent te ontvangen, Jezus voorbeeld willen volgen en de vergeten armen hoop en genezing willen brengen.
Dat klinkt als een fantastische uitdaging maar... ìs het dat ook?
Hoe is het eigenlijk ooit begònnen? Daar weet Menno Gort alles van. Hij is er 18 jaar bij betrokken geweest en richtte ook Mercy Ships Nederland op.13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut
Vandaag gaat dramaturg Natasja Visser die uitdaging aan.

 

13.23 Het geloofsdagboek van...  
Zingende dominee Rob Favier! Wat heeft hij de afgelopen tijd zoal meegemaakt en wat zag of merkte hij daarin van God? Wat schreef hij daarover op in zijn geloofsdagboek?

 

13.30 Andries Radio
Op 26 november aanstaande is er een Andries Radio Symposium over de vraag: Waarom zijn we zo verdeeld over Israël?
Want het debat over Israël loopt vaak hoog op en Israël is onder Nederlandse christenen nog altijd een splijtzwam... Ir. Jan van der Graaf geeft vanmiddag vast een voorzetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze uitzending: