Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

12.05 Nieuws
Het Evangelisatieschip De Logos Hope ligt met averij bij de Fliippijnen. Douwe Scheepsma vertelt wat er precies aan de hand is en waarmee wij kunnen helpen.

12.10 Vandaag de Dag
Aanstormende theologen en dominees willen in de kerk weer concreet over God praten, en over de essentie van geloven. Ze krijgen daar in de traditionele kerk te weinig ruimte voor. Om daar aandacht voor te vragen stelden ze een manifest op: 'dominee 2.0'. Wat staat erin en hoe gaan ze dat handen en voeten geven in de kerk? We vragen het Sybrand Alblas, een van de ondertekenaars van het manifest.

12.30 Jouw Spiritualiteit
TV presentatrice/zangeres Tooske Ragas heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Ze is hervormd opgevoed en heeft ook belijdenis gedaan. Wat is daar nog van blijven hangen? Hoe staat ze nú in het leven?

13.05 De parttimedominee
Vanmiddag de laatste aflevering van deze serie, met Jaap Spaargaren, voorganger van de EGLisse en ook werkzaam in een Katwijkse groothandel in gereedschappen en ijzerwaren. Hoe combineert hij die dingen en zou hij 't andere voorgangers willen aanraden om er een 'gewone' baan naast te hebben?

13.20 Geloofsdagboek
De laatste in dit radioseizoen die voor ons zijn dagboek èn zijn hart opent is singer-songwriter/entertainer Rob Favier. We kunnen hem nog net spreken, onderweg naar zijn vakantieadres...

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut
Ronald Koops vertelt over hoe Jacob en Ezau elkaar na jaren weer zien, na Jacob's daad van bedrog die de broers uit elkaar dreef.

13.30 Andries Radio
Andries Knevel praat met professor Bram van de Beek over zijn nieuwste boek "Lichaam en Geest van Christus", een pleidooi om de kerk serieus te nemen als de enige plek waar God te vinden is.

Deel deze uitzending: