Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Om 12.06 Over de grensWe bellen met Johan Smoorenburg In Haïti. Het kinderopvangwerk daar heeft enorm te lijden gehad van de zware aardbeving in 2010. Hoe vergaat het Johan nu en hoe staat het werk ervoor?

12.15 Markant
Deze zaterdag hebben we Piet van Soest te gast als opvallend christen. Hij is (gepensioneerd) chocolatier in Hillegom, zijn kinderen zetten de zaak voort. Alle klanten weten dat het bij Van Soest niet alleen gaat om de heerlijke chocolade.

12.52 Zomerboek
Welk boek dat je ooit las maakte een bijzondere indruk en waarom? Vandaag vertelt Radio5 presentatrice Yvonne Sprunken over het boek: 'Ik heb je nooit een rozentuin beloofd' van Hannah Green. ('I never promised you a rose garden').

13.05 Zomerzanger
Talitha Nawijn geeft workshops en zangles. Ze heeft een nieuw koor op poten gezet en zingt zelf ook nog. Dàt horen we vanmiddag!
Zie ook: www.talithanawijn.nl

13.20 Zomervertelling
Willem Ouweneel ontfutselt weer een 'onbekende' christen aan de geschiedenis. Vandaag Lewi Pethrus uit de 20e eeuw. Pethrus speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van de Zweedse Pinksterbeweging.

13.30 Zin in Wetenschap
Andries Knevel praat met dr. Eppo Bruins. In tegenstelling tot wat veel wetenschappers overkomt, komt Eppo Bruins tijdens zijn studie natuurkunde juist tot geloof! Hij is nu wetenschappelijk directeur van STW, een technologie stichting die natuurkundig onderzoek financiert. Ook is hij kandidaat kamerlid voor de Christen Unie (nr.6)

Deel deze uitzending: