Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Radiomagazine over geloof en actualiteit uit kerk en samenleving. Om 13.30 Andries radio met de serie Zin in wetenschap. Te gast is Emanuel Rutten. Hij studeerde wiskunde en filosofie en promoveert binnenkort op de kosmologische argumentatie over het bestaan van God. Ook heeft hij zijn eigen Gods-argument ontwikkeld. Hij vertelt over hoe hij tijdens zijn studie christen werd en over de relatie tussen geloof en rationaliteit. Ook brengt hij het laatste nieuws over de bijzonder positieve ontwikkelingen die er vanuit het buitenland tot ons komen als het gaat om de rationaliteit van het christelijk geloof.

12.06 Over de grens
We hebben Lonneke te Linde aan de lijn die net een half jaar kinderopvangwerk doet in Brazilië. Hoe komt ze daar terecht en hoe vergaat het haar?
12.15 Markant
Een gesprek met Willem de Vink, tekenaar, schrijver, spreker en een hart voor de kerk. Wat is zijn grote passie, wat motiveert hem?
12.52 Zomerboek
Welk boek dat ooit meeging op vakantie maakte een bijzondere indruk en waarom? Vandaag stellen we die vraag aan radio-collega André Diepenbroek.
13.05 Zomerzanger
Gospelzanger Matthijn Buwalda komt bij ons in de studio. Heeft zijn vakantie voor nieuwe inspiratie en motivatie gezorgd? Hij zingt natuurlijk ook live.
13.20 Zomervertelling
Willem Ouweneel vertelt het bizarre verhaal van Rudolf van Coucy die omkomt tijdens zijn kruisvaart.
13.30 Andries: Zin in Wetenschap
Andries Knevel gaat in gesprek met dr. René Fransen. Tijdens een studieverblijf in Engeland wordt René christen...

Deel deze uitzending: