Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Jan Pool schreef het boek 'Help, ik ben een man!' Is hij een softie of een Tarzan?

12.07 Leef je geloof nieuws 
Elke week vertelt een luisteraar wat hij of zij doet of juist láát om te vasten in deze Veertigdagentijd. Vandaag mijnheer Dijkstra uit Diepenveen.

Hoe vult ú de vastentijd in? Laat het ons weten via onderstaande reactiemogelijkheid of via de mail: leefjegeloofradio@eo.nl en maak kans op het Leef je geloof-vastenpakket.


12.13 Vandaag de Dag 
We praten met Jan Pool over zijn nieuwe boek: 'Help ik ben een man'. Een van de grootste uitdagingen voor de hedendaagse man is het herontdekken van zijn rol. Hoe kun je als man met daadkracht en gevoeligheid jouw unieke plek innemen in de wereld van je gezin, werk en samenleving? Hoe heeft Jan dat zelf gedaan? 
http://www.heartsync.nl/pages/posts/help-ik-ben-een-man-963.php


12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem verbaast zich in deze Veertigdagentijd elke week over iets uit de bijbel, uit de verhalen in de aanloop naar Pasen. 


12.33 Jouw Spiritualiteit 
Net als de taal van de liefde, zijn er ook talen van spiritualiteit: enthousiasme, denken, zorgen... er zijn er negen. Benieuwd wat jouw spirituele taal is? Kijk dan op http://www.jouwspiritualiteit.nl daar kun je de spiritualiteitwijzer invullen. 

Ton van Dijk, nu interim bestuurder van de IKON/ZvK, voorheen o.a. netmanager van Nederland 2, heeft 'm ook ingevuld. Hij is in zijn werk voortdurend bezig met reorganisaties, bezuinigingen en fusies. Welke afwegingen maakt hij in zijn persoonlijke leven? Welke rol speelt God daarin?


13.05 Wonderen... 
Elke week zoekt Saskia Weerstand iemand op die een wonder heeft meegemaakt of een knipoog van God heeft gekregen. Vandaag is dat Ruben. Ruben heeft een wonderlijke manier van vakantie vieren. Hij zoekt zijn bestemming namelijk samen met God uit. Je moet maar op het idee komen! Geen wonder eigenlijk dat hij dan bijzondere dingen meemaakt... toch?


13.18 Het geloofsdagboek van... 
Coach & trainer Paulien Vervoorn. Zij is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhouden, waaruit ze om beurten iets voorlezen. Wat heeft ze de afgelopen weken meegemaakt en hoe heeft dat haar geloof beïnvloed?
paulienvervoorn.nl

13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Ds. Frits Jongboom uit Purmerend gaat die uitdaging aan. Hij vertelt over Jezus' laatste avondmaal, in feite zijn galgenmaal.


13.30 Andries Radio
Andries Knevel praat met ds. Andries Jonker, die sinds vorig jaar directeur is van de Stichting Steun Messias-belijdende Joden. Hij vertelt waarom hij zich zo graag voor hen inzet.

Deel deze uitzending: