Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Time to Turn voert aktie voor vreemdelingen; het christelijke management van Johan Koskamp; de 'pure' fotografie van Marjan vd Meer; de bijzondere kerk van Rick Jansen in Arnhem; het geloofsdagboek van Marloes vd Venis. En natuurlijk: Andries radio!

12.05 Leef je geloof - nieuws
We bellen met Annerike Hekman van Time to Turn, een beweging
die aanstaande maandag op een bijzondere manier in aktie komt voor de vreemdeling in ons land die wordt gereduceerd tot een nummer.
Meedoen maandag? Kijk op www.timetoturn.nl

12.15 Vandaag de dag
Te gast is zakenman Johan Koskamp, die zijn bedrijf aanstuurt op
basis van bijbelse normen en waarden. Hij schreef er een boek over: 'Per Saldo, een komma verschil'. Kijk voor meer informatie op:
www.eenkommaverschil.nl

12.27 De verbazing
Willem Ouweneel

12.33 Jouw Spiritualiteit
Fotografe Marjan vd Meer heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Wat zegt die over hoe zij in het leven staat? Ze houdt van 'pure' fotografie, dat weten we. Maar is ze een denker, een doener, een idealist, of misschien een zorger, en welke uitdaging krijgt ze mee?

13.05 De kerk in 2020
Is er dan nog wel een kerk? Wat moet de kerk van nu doen om daarvoor te zorgen? En hoe ziet de 'kerk van de toekomst' er dan uit? We kijken met Rick Jansen naar 'zijn' kerk, die onbedoeld is ontstaan in de achterstandswijk Klarendal in Arnhem.

13.20 Het geloofsdagboek van...
Elke week vragen we iemand uit een poule van zes mensen om ons een inkijkje te geven in hun dagelijks (geloofs)leven.
Vanmiddag voor het laatst Marloes vd Venis, officier bij het Leger des Heils. Zij leidt het door haar zelf opgezette buurtcentrum 'Bij Bosshardt', midden in de Amsterdamse Bijlmer, en ze is ook moeder van twee pleegkinderen.

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut
Reinier Sonneveld vertelt over Abraham die zijn zoon Izaak moest offeren.

13.30 Andries Radio
Moeten kerken en geloofsgemeenschappen inspelen op onze snel veranderende cultuur? Daarover praat Andries met docent Robert Doornenbal, die onlangs promoveerde aan de VU.

Deel deze uitzending: