Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Crossroads doet kerkdeuren dicht; de slaapstoornis van Annemarie van Heijningen, de spirituele talen van schrijfster Josha Zwaan. Waarom verruilde Oeds Blok zijn kansel voor de straat? En wat is de positie van christenen in de zorg?

12.05 Nieuws
De Crossroads-gemeente in Amstelveen houdt morgen Sunday for the City. Ze doet haar kerkdeuren dicht en haar hart voor de stad open. Een bijzondere aktie! Brigitte Makkinje doet eraan mee.

12.10 Vandaag de Dag
Bent u een piekeraar, een perfectionist of een slechte slaper, dan lijkt u op schrijfster Annemarie van Heijningen, althans dan léék u op haar. Zij worstelde jarenlang met een slaapstoornis maar kwam er uiteindelijk ook uit. Het hele proces beschrijft ze in het boek 'Ik kan het niet loslaten', dat ze gisteravond ten doop hield.

12.27 De verbazing van Willem Ouweneel.

12.33 Jouw Spiritualiteit
Nòg een schrijfster te gast vanmiddag: Josha Zwaan, van onder andere de indrukwekkende roman 'Parnassia'.

Josha heeft onze spiritualiteitwijzer ingevuld. Die zegt ons iets over hoe zij in het leven staat en daar zijn we benieuwd
naar!

13.05 De Kerk in 2020
Baptistenvoorganger Oeds Blok uit Amersfoort heeft afgelopen week zijn kansel verruild voor de straat. Hij gaat aan de slag voor de sociaal zwakkeren in het Soesterkwartier in Amersfoort.

13.20 Het geloofsdagboek van...
'groene' weerman Reinier vd Berg. Wat heeft hij in de afgelopen zes weken beleefd met God?

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut
Ingrid Heinsius vertelt het verhaal van de jongen met de vijf broden en de twee visjes (Johannes 6).

13.30 Andries Radio
Dr. Dirk Jan Bakker is oud medisch directeur van het AMC. Andries praat met hem over onze zorg, over morele dilemma's in de zorg en de positie van christenen in de zorg.

Deel deze uitzending: