Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Bidden voor de overheid is de beste investering in crisistijd, zeggen de organisatoren van de jaarlijkse Kroonbede. Op dinsdag 11 september houden zij daarom een interkerkelijke dienst voor politiek Den Haag.

12.05 Nieuws
Bidden voor de overheid is de beste investering in crisistijd, zeggen de organisatoren van de jaarlijkse Kroonbede. Op dinsdag 11 september houden zij daarom een interkerkelijke dienst voor politiek Den Haag. En iedereen die dat wil, is welkom die bij te wonen. Over het hoe en het waarom bellen we met Ds. Rens Schalkwijk van het Comité Kroonbede.

12.10 Vandaag de dag
Te gast is Koos van Delden, docent aan de Evangelische Hogeschool. Hij schreef het boekje "Mag je ècht niet scheiden?" Wat is het verschil tussen echtbreken en echtscheiden? Wat staat er nou eigenlijk in de bijbel en vooral ook: wat staat er niét?

12.26 De Verbazing van Willem Ouweneel

12.30 Jouw Spiritualiteit
De Spiritualiteitwijzer is ingevuld door Jan Jaap van Hoeckel, van: 'www.goedinjevel.nl', en van het boek "Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?',
Dat we vastlopen in het leven komt vooral door onze ouders en onze opvoeding.
Zelf is hij een gelukkig mens en gelukkig zijn is voor iedereen weggelegd, vindt hij. Als je maar leert om anders te kijken naar doodnormale dingen. En daar kan hij bij helpen.
Op welke talen uit de wijzer zou hij hoog scoren? Op zorgen? Dat zou je wel denken... op zintuigen? Op enthousiasme... vast! Maar hoe zit het met natuur en traditie? Maakt God eigenlijk ook deel uit van zijn geluk?

13.05 De kerk in 2020
Dominee Rob Visser is onder meer bekend geworden na het drama op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn waarbij de kerk haar deuren open zette voor iedereen die troost zocht. Een jaar later verliet hij de Grote Kerk in Apeldoorn en ging, op verzoek van de PKN, pionieren in IJburg, een nieuwe wijk in Amsterdam, waar nog geen kerk was. Hoe bevalt het hem als 'zendeling'? Lukt het al met bouwen? Hoe ziet zijn kerk er in 2020 uit?

13.20 Het geloofsdagboek van...
René Ruitenberg. Na zijn professionele schaatscarriere heeft hij zich nog geen seconde verveeld. Wat heeft hij deze zomer allemaal beleefd en hoe heeft dat zijn geloof beïnvloed, en andersom natuurlijk. En hoe is het met 'zijn' kindertehuis in Namibië?

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut
Ds. Frits Jongboom vertelt het verhaal van Eva.

13.30 Andries Radio
Andries praat met predikant dr. Arie Versluis. Hij promoveerde onlangs op de studie 'Geen verbond, geen genade' over moeilijk te begrijpen bijbelteksten.

Deel deze uitzending: