Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Hans Eschbach over de massaal uitgedeelde glossy 'Meer', godsdienst-wetenschapper Koert vd Velde over religie zonder geloof, Wim Verkerk over de kerk in 2020; Clara Sies over 10 jaar voedselbank en emeritus-hoogleraar René Hoksbergen over 60 jaar adoptie.

12.05 Nieuws
We gaan bellen met Joel Voordewind van de ChristenUnie. Hoe is de sfeer daar, een paar dagen na de opzienbarende verkiezingsuitslag?

12.10 Vandaag de Dag
Op 1 september zijn duizenden Nederlanders in contact gebracht met het evangelie door middel van het sjieke tijdschrift 'Meer', uitgebracht door een groot aantal christelijke organisaties tesamen. Namens hen praat Hans Eschbach ons bij en we zijn natuurlijk ook benieuwd of hij al effect ziet!

12.25 De Verbazing van Willem Ouweneel

12.30 Jouw Spiritualiteit
De spiritualiteitwijzer is deze keer ingevuld door Koert vd Velde. Hij is godsdienst-wetenschapper en promoveerde op het onderwerp: flirten met God. Hij heeft wel eens een religieuze ervaring, maar dan zonder geloof. Wat vìndt hij eigenlijk van zo'n wijzer en herkent hij de uitkomst?

13.05 De Kerk in 2020
De kerken lopen leeg. Zou de kerk in 2020 nog wel bestaan? En hoe zou'ie er dan uitzien? In de derde aflevering van deze serie ontvangen we Wim Verkerk, directeur van International Church Plants, een organisatie dus die zich juist bezighoudt met het plànten van kerken. Heeft dat dan nog zin in deze tijd?

13.20 Het geloofsdagboek van...
Clara Sies. Tien jaar lang was ze directeur van de Voedselbank. De komende tijd gaat zij voor ons een geloofsdagboek bijhouden en van tijd tot tijd vertelt ze in Leef je geloof wat zij met God heeft beleefd. Vandaag maken we kennis.

13.27 Bijbelverhaal in 1 minuut
Thea Westerbeek vertelt over het jongetje met de 5 broden en 2 vissen (Lucas 9)

13.30 Andries
Andries ontvangt emeritus-hoogleraar René Hoksbergen. Hij schreef het boek 'Kinderen die niet konden blijven', een standaardwerk over 60 jaar adoptie.

Deel deze uitzending: