Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

"Voor je buren ben jij het evangelie", zegt kerkplanter Arjen ten Brinke. Hij verhuisde met zijn gezin naar een Vinexwijk in Den Haag.

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws
In Dordrecht is gisteren de tweede Nationale Synode begonnen. Twee dagen lang praten christenen uit alle hoeken van Nederland met elkaar over het belang van eenheid. Dat praten zal wel lukken maar hoe zit het met de praktijk? André Diepenbroek is erbij in Dordt en houdt vinger aan de pols.

 

12.13 Vandaag de Dag
Terwijl Jezus ons oproept de wereld in te gaan om Hem te delen, blijven christenen juist graag onder elkaar... 'Zet je deur maar open' zegt gemeentepionier Arjen ten Brinke. Voor je buren ben jij het evangelie'. Hij schreef samen met zijn vrouw Annemarie een boek over hun ervaringen in Wateringse Veld. Dat is een Vinexwijk in Den Haag met 24.000 mensen. In 2007 ging Arjen daar met zijn gezin speciaal wonen om een kerk te stichten, want die was er niet! Nu wel, maar dat ging niet over rozen... hij moest over veel heenstappen, vooral over zichzelf. 

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich elke week 3 minuten lang verbazen over iets dat hem de afgelopen week opviel of raakte.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit
Jan Terlouw kennen we vooral van zijn boeken en als politicus voor D66.
Koning van Katoren, Oorlogswinter, Briefgeheim, De Kloof, wij verslonden ze vroeger, onze kinderen nu en ze kijken bovendien de films. De prijzen vlogen hem om de oren. Naast het schrijven en de politiek bekleedde hij nog tal van andere functies en dat doet hij nog steeds want hoewel hij allang met pensioen is, is hij er de man niet naar om stil te gaan zitten. Vandaag praten we met hem over de uitkomst van de spiritualiteitwijzer die hij invulde. Kijkt hij nog wel eens 'omhoog'?
 


13.07 Nieuws
Opnieuw een bijdrage van André Diepenbroek vanaf de Nationale Synode in Dordrecht.

 

13.12 Nieuws
Morgen is het Nationale Bijbelzondag en staan we erbij stil dat we een bijbel hebben! Zo belangrijk!. Om de bijbel dichter bij de mensen te brengen verschijnen er steeds weer nieuwe vertalingen of bewerkingen, ook een bijbel in straattaal is in de maak. Afgelopen augustus verscheen het 3e boek uit dat project: over het leven van koning David. Naast het boek komt er een theatervoorstelling! Op 8 en 9 november kun je 'm zien in Almere. Rivelino Rigters vertelt hoe die voorstelling in elkaar zit...

 

13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut
Frits Jongboom duikt 1 minuut lang in het leven van held op sokken Gideon.

 

13.23 Het geloofsdagboek van...
Ex-marathonschaatser en evangelist Rene Ruitenberg! Rene is een van de zes mensen die voor ons een geloofsdagboek bijhoudt. Wat beleeft hij met God en hoe beïnvloedt dat zijn leven en zijn geloof? 

 

13.30 Andries Radio
Andries praat met Marnix Niemeijer van Tear en Peter Strating van de Havenkerk in Den Haag over de Goot 500, de tegenhanger van de Quote 500. Tear wil met de Goot 500 mensen en kerken inspireren en motiveren om recht te doen.

 

 

Deel deze uitzending: