Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Elisabeth Riphagen; onder barre omstandigheden moest ze het zien te rooien in Rantepao, Indonesie. En ze was pas 21...12.05 Over de grens...
Een blik over de grens, een kort inkijkje in het leven en geloven elders op deze aardbol. Vandaag gaan we naar Bonaire. Terwijl de stranden van dit prachtige tropische eiland vol liggen met zon-aanbidders, vangt de christelijke stichting Krusada verslaafden op, want die zijn er ook. Veel. We bellen met directeur Eric de Jong.
http://www.krusada.nl/ 

 

12.15 Zomerboek
Welk boek dat ooit meeging op vakantie, las je in één ruk uit omdat het zo spannend was, of heeft zo'n diepe indruk gemaakt dat je het nooit meer vergeet? Voor Andries Knevel is dat het boek 'Heeft de slang gesproken?' van Maarten Aalders. Dat gaat over dr. Jan Geelkerken, die in 1926 door de Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland werd geschorst.
http://uitgeverijprometheus.nl/index.php?option=com_pac&view=boek_detail&isbn=9789035139565
 


12.30 Markant: Elisabeth Riphagen
Markant is ze zeker, Elisabeth Riphagen, theologe, schrijfster en moeder-overste van een leefgemeenschap. Toen ze 21 was kwam ze als zendelingsvrouw terecht in Rantepao, Indonesie, en moest ze het onder de meest primitieve omstandigheden zien te rooien. De cultuur was compleet anders en de taal sprak ze nauwelijks. Hoe deed ze dat? En hoe heeft die tijd haar verdere leven beïnvloed?13.02 Zomerzanger: Martin Brand
Afgelopen juli is Martin opnieuw getroffen door een hartstilstand. Vier keer zelfs. Hij heeft een genetische afwijking die hartritmestoornissen kan veroorzaken. Best angstig... wat doet dat met hem?
Hij is begonnen met de eerste liedteksten van zijn nieuwe CD. 'Terug naar de basis', staat er op zijn website, 'zingen over Jezus. Het gaan lekker rustige liedjes worden, een sfeervol akoestisch album'. Zouden we al een voorzetje krijgen vanmiddag? Benieuwd!
http://martinbrandproducties.wordpress.com13.20 De Bijbeltapes
Een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Daarin hoort u de stemmen van Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt.
http://www.chevigny.nl/Webwinkel-Page-385703/De-Bijbel-Tapes.html.

 

13.30 Andries Radio
Een herhaling van het gesprek dat Andries op 23 maart van dit jaar had met Joke van den Akker. Haar zoon Dave kreeg op 10-jarige leeftijd een zeer zeldzame hersentumor. We zijn inmiddels ruim vier jaar en talloze behandelingen verder en Joke heeft een dagboek gepubliceerd over dat eerste spannende en confronterende jaar.

 

 

Deel deze uitzending: