Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Hub Crijns en Rita Eijkelenboom komen praten over het rapport 'Armoede in Nederland'.

 

 

12.07 Leef je geloof nieuws
Elke week is er wel nieuws over vervolgde christenen. Wat een moed moeten deze gelovigen hebben! 
Open Doors zet zich in voor de onderdrukte kerk en heeft vandaag haar jaarlijkse open dag in de IJsselhallen in Zwolle. Het thema van dit jaar is: Moed! We bellen met ds. Ron van der Spoel die spreekt op deze open dag.

 

12.13 Vandaag de Dag
Steeds meer mensen met financiële problemen kloppen aan bij de kerk. In 2012 werd er door de kerken voor meer dan 30 miljoen euro aan armen in eigen land gegeven. Donderdag werd er door onder meer de PKN en de RK een rapport gepresenteerd over de armoede in Nederland. Hub Crijns deed dit onderzoek en Rita Eijkelenboom is diaken in Amersfoort. Samen zijn ze gast om te praten over het armoedeprobleem in Nederland en hoe de kerken hiermee omgaan.
 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich elke week 3 minuten lang verbazen over iets dat hem de afgelopen week opviel of raakte. 


12.33 Jouw Spiritualiteit

Henk Stoorvogel is de oprichter en voorman van de 4e Musketier, een populaire beweging voor mannen. Ook is hij schrijver van geestelijke boeken en is hij voorganger in Zwolle. Een man die elke dag met God bezig is. Hoe beleeft hij zijn spiritualiteit? Hij vulde de Spiritualiteitwijzer in. Zal de uitkomst hem verrassen? Hoe goed kent hij zichzelf?


13.07 Oprichters

Vandaag is Romkje Fountain te gast. Zij stond aan de wieg van de Nederlandse tak van Jeugd met een Opdracht. We praten met haar over de begindagen van de organisatie.

 
13.20 Bijbelverhaal in 1 minuut
Job van Gorkum vertelt over ‘worden als een kind’ in 1 minuut
 

13.23 Het geloofsdagboek van...
ds. Arie van der Veer. Wat heeft hij de afgelopen tijd met God beleefd en hoe heeft dat zijn geloof beïnvloed?


13.30 Andries Radio
Leo de Vos beantwoordt al zes jaar geloofsvragen bij Groot Nieuws Radio. Hij maakte en presenteerde eerder gedurende 22 jaar kinderprogramma's voor radio en televisie bij de Evangelische Omroep. In zijn boek 'Geloven, hoe moet dat?' geeft hij op een heldere manier antwoord op 100 geloofsvragen die hij in de praktijk tegenkwam.

 

Deel deze uitzending: