Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Wat zijn 'echte' mannen? Legerpredikant Henk Fonteyn doet een boekje open...

12.07 Leef je geloof nieuws

Hoe staat het ervoor met de zending en de missionaire houding van de protestantse kerken? Dat gaan de zendingsorganisaties GZB en IZB het komende jaar onderzoeken. Van augustus tot april gaan deze 'luisterposten' bij veertig kerkenraden vinger aan de pols houden. Waarom willen ze dat eigenlijk weten? En wat wordt er met de uitkomst van het onderzoek gedaan? We bellen met projectleider Kees Zeelenberg.

GZB en IZB starten project 'Luisterposten'

 

12.13 Vandaag de Dag

In zijn nieuwe boek 'Man, wat bezielt je!' gaat legerpredikant Henk Fonteyn met de bijbel in de hand en de legerlaarzen in de modder op zoek naar echte mannen. Met thema's als avontuur, kameraadschap, wapens, sport, seks en leiderschap weet hij mannen te raken. Een boek over kracht en kwetsbaarheid. Wat zijn eigenlijk 'echte' mannen?

Henk Fonteyn (FonteynHG) on Twitter

 

12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel

Elke week komt Willem Ouweneel zich drie minuten lang verbazen over iets dat hij zag, las of meemaakte.

 

12.33 Jouw Spiritualiteit

Door een reactie te geven op de 27 stellingen van de Spiritualiteitwijzer kun je ontdekken op welke manier je God zoekt, op welke manier je geestelijk het liefst bezig bent. Het is heel leuk om daar ook eens van elkáár achter te komen, die die wijzer met je vriendengroep of je bijbelkring in te vullen. Dat kan op:

Jouw Spiritualiteit - Evangelische Omroep

"Ik ben met god opgegroeid en geloof ook erg in karma"... actrice, model en tegenwoordig vooral ook vrouwelijke dj Fajah Lourens heeft de Spiritualiteitwijzer ook ingevuld. Ze heeft een stoer vak waarin je niet veel vrouwen tegenkomt. Ze is mooi en laat zich graag zien. Ze draait op feesten en festivals. Een wild leven, zou je zeggen. Hoe vindt ze rust en bij wie?

 

13.05 Het kleiklooster

Een klooster hoort geïsoleerd te liggen, ver buiten de stad, omgeven door stilte, rust, eeuwenoude bomen en andere mooie natuur. Niet midden in de Bijlmer in elk geval. Toch wil Johannes van den Akker juist dáár een klooster stichten. Hoe kòmt'ie erbij!  

 Kleiklooster

 

13.18 Het geloofsdagboek van...

Weerman en milieuvoorvechter Reinier van den Berg is vandaag weer aan de beurt om zijn geloofsdagboek voor ons open te doen. Wat heeft hij van God gemerkt de afgelopen tijd? En hoe heeft dat zijn geoof beïnvloed?

Lumineus! | Reinier van den Berg

 


13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut: 'de dorpsgek'

Job van Gorkum vertelt het spannende verhaal uit Marcus 5 waarin Jezus een bezeten man bevrijdt.

Marcus 5:1-20 - Biblija.net (NL) - Nederlands Bijbelgenootschap

 

 

13.30 Andries Radio

Andries Knevel ontvangt Johan Mooij en Henk vd Velde, en praat met hen over het werk en het 40 jarig bestaan van de ZOA. ZOA helpt mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict.

Hulp | Hoop | Herstel | ZOA

Deel deze uitzending: