Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

'Blijf trouw aan jezelf' zei de vader van Arjo Klamer altijd. Een prachtig advies maar hoe breng je 't in de praktijk?

 

12.07 Leef je geloof nieuws
Tjitske Volkerink organiseert volgende week zaterdag, 12 januari 'De dag van de christelijke spiritualiteit', een dag voor spirituele zoekers... hippe term, maar waar zoéken zij nou eigenlijk naar? En wat kan Tjitske hen bieden?


12.13 Vandaag de Dag
Eindredacteur Monique Rozendal komt vertellen over het nieuwe dagelijkse EO-programma Geloven op 2. Wat wil de EO hiermee laten zien en wie wil ze er eigenlijk mee bereiken?


12.27 De verbazing van Willem Ouweneel
Willem Ouweneel komt zich wekelijks drie minuten lang verbazen over zaken die hij leest, hoort,  ziet of meemaakt.


12.33 Jouw Spiritualiteit
Arjo Klamer, professor in de economie van kunst en cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 'Blijf trouw aan jezelf' zei zijn vader altijd maar kun je dat als wetenschapper wel zijn? Wat laat de uitkomst van de Spiritualiteitwijzer nog zien van die 'trouw aan hemzelf'?

 
13.05 De vrouw van
Deze keer Babs Helmantel, de vrouw van de bekende schilder Henk Helmantel. Hoe trouw is zíj eigenlijk aan zichzelf? Is Henk de man van haar dromen?

 
13.18 Het geloofsdagboek van...
Oud-marathonschaatser René Ruitenberg. René zit altijd al vol ideeen. Zeker ook aan het begin van een nieuw jaar en helemaal als het gaat om Namibie, want daar loopt hij warm voor... letterlijk en figuurlijk!

 
13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Schrijver Reinier Sonneveld gaat die uitdaging aan.

 
13.30 Andries Radio
Geen andere filosoof heeft zoveel over het concrete, dagelijkse bestaan geschreven als de 19e eeuwse Deense filosoof Søren Kierkegaard. Geert-Jan Blanken, groot bewonderaar van Kierkegaard, schreef over hèm een boek, een inleiding in zijn leven en werk. Daarover praat Andries met hem. 

 

Deel deze uitzending: