Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Waarom heeft John Appel het geloof afgezworen en wat moet het Leger des Heils op de Huishoudbeurs?

12.07 Leef je geloof nieuws 
Wat doe jij tijdens de vastentijd? Of wat láát je juist? Hoe maak je de vastentijd tot een tijd van bezinning? Als je daar best iets over kwijt wilt in Leef je geloof bel ons dan tussen 12.00 en 14.00 op 0800 3000 555. Mailen kan ook: leefjegeloof@remove-this.eo.nl
Alle luisteraars die de komende zaterdagen bij ons in de uitzending komen sturen wij een vastenpakket op: een verhaal en een speelfilm.  


12.13 Vandaag de Dag 
Het Leger des Heils op de Huishoudbeurs, hoe hip is dat? Ze ópenden de beurs zelfs met een bijzondere modeshow en een optreden van L.A. The Voices! Hun witte 'Church of Hope' is een opvallende stand. Wat heeft het Leger zoal in de aanbieding voor de vrouw van nu?

 
12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem verbaast zich in deze Veertigdagentijd elke week over iets uit de bijbel, uit de verhalen in de aanloop naar Pasen. 


12.33 Jouw Spiritualiteit 
Net als de taal van de liefde, zijn er ook talen van spiritualiteit: enthousiasme, denken, zorgen... er zijn er negen. Wil je weten wat jou spirituele taal is? Kijk dan op http://www.jouwspiritualiteit.nl, daar kun je de spiritualiteitwijzer invullen.
Documentairemaker John Appel heeft 'm ook ingevuld. Hij is gefascineerd door bijzondere verhalen over gewone mensen en heeft met zijn films al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Welke spirituele taal zou híj spreken? En hoe zien we dat terug in zijn leven en in zijn werk? Het geloof heeft hij afgezworen, zegt hij. Hoe komt dat? 


13.05 Wonderen... 
Ze zijn de wereld nog niet uit! Elke week zoekt Saskia Weerstand iemand op die een wonder heeft meegemaakt of een knipoog van God heeft gekregen. Vandaag is dat Tiemen. Hij groeide op op Urk. Naar de kerk gaan hoorde bij zijn opvoeding, maar het geloof zei hem niet veel. Ook bij de bijbelstudiegroep kwam hij niet verder. Totdat er iets akeligs gebeurde op de visafslag waardoor Tiemen blijvend gehandicapt dreigde te raken. Maar tijdens de operatie in het ziekenhuis gebeurde er een wonder...

13.18 Het geloofsdagboek van...
Ds. Arie van der Veer. Hij is één van de zes mensen die speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bijhouden, waaruit ze om beurten iets voorlezen. Wat heeft hij meegemaakt en hoe heeft dat zijn geloof beïnvloed?


13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Muziektheatermaker Job van Gorkum vertelt het verhaal 'Het Tempelplein'. (Matteüs 21).


13.30 Andries Radio
Wouter Beekers groeide op in een overtuigd SP-gezin en was ook nog eens atheïst. Maar sinds 1 februari is hij directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Hoe dat kan, vertelt hij Andries.

 

Deel deze uitzending: