Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

De samenleving verkleurt... kleurt de kerk mee?

 


12.07 Nieuws
Heel veel muziek, een nostalgisch filmfestival, de legendarische pramenrace; komende week is het feest in Aalsmeer! De feestweek wordt ingeluid door... jawel: een kerkdienst! georganiseerd door een viertal kerken in Aalsmeer, in de feesttent op het Praamplein.
Eerst bidden en dan feesten? Bijt dat mekaar niet? Die vraag leggen we voor aan een van de medewerkers: Dirk-Jan Uithol.
 

12.15 Vandaag de dag
Gelovigen uit andere culturen zoeken wat anders in de kerk dan Nederlandse gelovigen. Ze vinden het vooral belangrijk om gezien en gaccepteerd te worden, om vriendschappen op te bouwen. Het gaat hen niet zozeer om de projecten en de taken die een kerk uitvoert. Zij willen zich verbonden voelen met anderen, op hun eigen manier iets in kunnen brengen. Dan voelen ze zich thuis.
Is de kerk zich wel bewust van de 'verkleuring' van onze samenleving? Kan ze erin mee? Moét ze erin mee? Hoe dan? Zegt de bijbel hier wat over?
Op 5 oktober aanstaande is er een studiedag over interculturele gemeentestichting georganiseerd. Martin de Jong van de Evangelische Alliantie weet er alles van en praat ons bij.


12.30 Jouw Spiritualiteit
Acteur, producent en schrijver Peter Römer heeft de spiritualiteitwijzer ingevuld. Op welke spirituele taal scoort hij hoog en welke blijft juist achter?
Peter schrijft moordromans en gaat dit najaar hoofdcommissaris Buitendam spelen in de Baantjer-theatertour. Wie of wat speelt er een rol in zijn eigen leven? Geloof? God?
Zijn vader, Piet Römer, was acteur en zijn kinderen en schoondochter zijn óók acteur. Hoe is de sfeer in zo'n acteursgezin? Is er dan veel begrip of juist veel druk? Wat is de bindende factor?

13.05 Nieuwe serie: Oprichters
Ons land kent ontelbare organisaties, verenigingen en stichtingen. Van kleinschalig tot groot en bekend. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal ooit ergens begonnen omdat iemand zich geroepen voelde...
In deze nieuwe serie vertelt elke week een 'oprichter' zijn verhaal. Theo van Zuilekom bijt het spits af. Hij begon in 1974 met het bezoeken van schepen in de haven van Amsterdam omdat hij het evangelie wilde delen met de 'vreemdelingen binnen onze poorten'. In de loop der jaren breidde het werk zich uit, werd Stichting Havenlicht en ging internationaal. Theo doet nog steeds volop mee...


13.17 De Bijbeltapes
De Bijbeltapes is een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Daarin hoort u de stemmen van Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt. Vandaag: Marcus 14.
 

13.30 Andries Radio
Bij iedere gelovige ligt het regelmatig op de loer: twijfel! Waar is God? Ook veel mensen in de bijbel kwamen het tegen. Jezus zelf kwam het tegen. Waar komt het vandaan? Heb je het nodig? Hoe kun je ermee omgaan? Reinier Sonneveld schreef er een boek over: De stilte van God.

 

Deel deze uitzending: