Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

In deze uitzending van 'Leef je Geloof' is de Rotterdamse dominee Dick Couvée te gast.

Jarenlang was Dick Couvée ambtenaar bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en hield hij zich bezig met onder andere de NS en het Randstad Rail project. Zijn overgrootvader, opa en vader waren dominee en hij wist zeker dat dit echt niets voor hem was. Toch werd hij op zijn veertigste nog dominee! "Ik zag mijn eigen samenleving steeds verder materialiseren, gestuurd door markt en consumentisme alles draaide en draait om het hebben van dingen en daar gaat de samenleving van kapot. Dat zie je nu ook met alle crises. Daarnaast maakte ik deel uit van een kerk waarbij het leek op een scenario waarbij de laatste het licht uit zou doen. Toen dacht ik bij mezelf: Ik wil niet op mijn zeventigste het idee hebben: had ik maar, had ik maar…"
 
De zomerzanger is Gerald Troost, over een maand komt zijn nieuwste album uit en van dat album gaat hij ook alvast iets zingen!
 
Naast deze gasten is er weer een aflevering van het hoorspel de Bijbeltapes te horen en vertelt presentator Maarten Hagg over zijn zomerboeken.
 

Deel deze uitzending: