Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Een bbq voor vijftig dak- en thuislozen in Ede! Dat is in heel Gelderland nog nooit eerder georganiseerd! Straatpastor Max Paans vertelt...

In de zomerserie van Leef je Geloof, waarin markante christenen vertellen hoe zij hun geloof beleven, vandaag te gast Max Paans. Vanaf 2010 ging hij als Pastor Max de straat op om dagelijks tijd door te brengen met mannen en vrouwen die verslaafd zijn aan alle mogelijke middelen, psychisch ziek zijn en om de een of andere reden op straat zijn beland.
Hij zegt hier zelf over: Ik zie in elk mens het evenbeeld van Jezus. Ik wil van ze houden, hoop voor ze hebben waar zij die zelf verloren zijn. Door er gewoon ‘te zijn’ wil ik hen herinneren aan wie zij eigenlijk zijn: een kostbaar mens bedoeld om in vrijheid te leven met zichzelf en anderen. Ik sta voor ze klaar en ondersteun en help bij praktische zaken, bid soms met ze als ze dat willen. Ik blijf in hen geloven en wacht tot ze zelf ook gaan geloven dat ze de moeite waard zijn om hulp te ontvangen.
Max is zelf verslaafd geweest en heeft ook jaren op straat geleefd, hij weet dus wat de mensen meemaken. Zijn missie: Niet het evangelie vertellen, maar het evangelie leven!

In het tweede uur zijn Eric en Tanja Lagerström als Zomerzangers te gast. Hoewel de zomer voor hen een rustige periode is, zijn ze hard bezig met hun koor Hearts United. Daarnaast bereiden ze twee muzikale reizen naar Israël voor.

Naast deze gasten is er weer een aflevering van het hoorspel de Bijbeltapes (Markus) te horen en vertelt presentator Tijs van den Brink over zijn zomerboeken.

Deel deze uitzending: