Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Ds. M.A. Kempeneers. Foto RD, Henk Visscher. Vanaf deze zaterdag, 6 juli, start er een bijzondere zomerserie in Leef je Geloof.

Negen weken lang zijn er allerlei markante christenen te gast die op een bijzondere manier, of op een bijzondere plek hun geloof leven.
Cabaretier Roué Verveer, televisiemaker Sander de Kramer en oud-minister Marja van Bijsterveldt zijn drie van de gasten die in deze serie langs zullen komen.
De serie wordt afgetrapt door dominee M.A. Kempeneers, christelijk gereformeerd predikant te Katwijk en bekend geworden door zijn uitspraak dat hij hoopte en bad dat Nederland zou verliezen op het WK voetbal in 2010. Wat heeft hij van deze periode geleerd en bad hij echt voor verlies van het Nederlands Elftal?

Naast de serie gesprekken komen er ook 9 weken artiesten langs voor een live-optreden. Zo zijn onder meer Gerald Troost, Tim Zingt en Martin Brand te gast. Rebecca Steenbergen is 6 juli de eerste Zomerzangeres!

LjG Zomer opent met de rubriek Over de Grens. Vandaag contact met Jos Strengholt, Anglicaans pastor in Cairo, over hoe christenen daar aankijken tegen de jongste gebeurtenissen. Welke rol hebben zij gespeeld in de laatste volksopstand? En verandert het iets aan hun situatie?

Zomerboek: Welk boek nam u ooit mee op vakantie en maakte grote indruk op u ? Met die vraag gaat Henk van Steeg een gesprek aan met de presentator van De Kist en De Verandering, Kefah Allush.

De Bijbeltapes: Het Evangelie van Marcus, deel 1. Ingesproken door acteurs en gemaakt als hoorspel. O.l.v. regisseur Peter te Nuyl. Verteller (Marcus): Bram van der Vlugt.

Deel deze uitzending: