Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Zijn 1.000.000 Nepalezen op weg naar Christus? Ds. Bram Krol ziet het gebeuren...

foto: website Bram Krol

 

12.07 Nieuws
Kerstfeest op de markt in Zutphen, Doetinchem, Heemskerk, Hoorn, Apeldoorn en Purmerend. Zes protestantse gemeenten willen het kerstevangelie delen met de bevolking van hun stad: www.kerstopdemarkt.nl.
Peter Wilbrink, regisseur van het evenement in Apeldoorn, vertelt hoe het eruit gaat zien en wat/wie er nodig is. 

 
12.15 Vandaag de dag
Terwijl bij ons de kerken leeglopen en wij ons druk maken om de verdeling van het overheidsgeld, gebeuren er ver bij ons vandaan, in Nepal, wonderlijke dingen. Daar zijn één miljoen mensen op weg naar Christus!
Ds. Bram Krol ziet het gebeuren... Op dit moment is hij in Nederland en komt ons erover vertellen.
Bekijk het filmpje op youtube: hqdefault.jpghqdefault.jpg

 
12.25 De Verbazing
Prof. dr. Willem Ouweneel komt zich elke week 3 minuten lang verbazen over wat hij hoort, leest of meemaakt.

 
12.30 Jouw Spiritualiteit
Gert-Jan Mulder, oftewel rapper Brainpower is met 8 albums, heel veel hits en awards, een van de bekendste Hip-Hop artiesten van Nederland. In 1998 won hij De Grote Prijs van Nederland. Ook kreeg hij de State Lifetime Achievement Award voor zijn invloed op de Hip Hop muziek en zijn positieve invloed op jongeren. Willem-Alexander en Maxima zijn groot fan van hem.
Gert-Jan heeft de Spiritualiteitwijzer ingevuld. Zijn studie communicatiewetenschappen komt hem van pas als rapper, maar heeft hij daar ook wat aan in zijn zoektocht naar de zin van het leven? Trouwens: zou het ook wel eens stil zijn in zijn hoofd? 

 
13.05 Serie: Oprichters 
Ds. D.J. van Vuuren smokkelde bijbels naar China en naar Roemenië. Hij heeft de Nederlandse tak van de Bible League opgezet. maar ook de ICF, de International Christian Fellowship in Rotterdam. Toen hij 23 was beleefde hij zijn 'geestelijke doorbraak'. Een man vol verhalen!

Voor de derde keer wordt zaterdag 28 september de Struggle4Bibles-Walk gehouden in Amersfoort. Het is een door Bible League georganiseerd sponsorevenement, voor sportieve deelnemers. De opbrengst van Struggle4Bibles gaat naar (Bijbel) projecten in Zambia en Siberië. Aanmelden kan via de website www.struggle4bibles.nl.
 

13.17 De Bijbeltapes
De Bijbeltapesis een eigentijds hoorspel van de bijbel olv. regisseur Peter te Nuyl. In Leef je geloof hoort u elke week een deel uit Marcus, het oudste bijbelboek over het leven van Jezus. Vandaag: Marcus. Vandaag de laatste aflevering.
U hoort de stemmen van o.a. Bram van der Vlugt, Matteo van der Grijn, Hans Dagelet en Tygo Gernandt.

 
13.30 Andries Radio
Andries praat met Izak Kole over het 50-jarig bestaan van het Contactorgaan gereformeerde gezindte, een orgaan dat binnen de gereformeerde gezindte een platform wil zijn voor ontmoeting en toerusting.

 

 

 

 

Deel deze uitzending: