Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Kan God je ook helpen met àfvallen? Ja! zegt Els van der Vlist. En zij kan het weten...

12.07 Leef je geloof nieuws 
Vijf jonge vrouwen zonderen zich een week af binnen dikke kloostermuren, en lezen, tussen psalmzingende monniken en in een niet warm te krijgen kloostercel, voor het eerst de bijbel. Ze zijn in stilte op zoek naar God. Op uitnoding van de EO. Eindredacteur Ellen Danhof begeleidde hen. Hoe was dat? Wat heeft het háár gedaan? Is zij zèlf eigenlijk wel stil te krijgen?


12.13 Vandaag de Dag 
Wat zijn vrouwen toch onzeker! Vooral over hun uiterlijk. Als ze niet aan het lijnen zíjn, hèbben ze het er wel over. That’s Life Academy en Els van der Vlist organiseren dit voorjaar een trainingstraject voor vrouwen over liefde, lijnen en leven met God. Els schreef er een boek over: 'Ik heb er genoeg van'. Maar wáár heeft ze dan precies genoeg van? En waar vindt ze dat 'genoeg' dàn? Helpt God ook om àf te vallen?


12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Prof. dr. Willem Ouweneel komt zich elke week drie minuten lang verbazen over iets dat hij meemaakt, hoort, leest of ziet. 


12.33 Jouw Spiritualiteit 
De spiritualiteitwijzer is deze keer ingevuld door zangeres Elise Mannah. Eén en al vrolijkheid is ze. Type altijd opgewekt. Zou ze ook een andere kant hebben? Zal de uitslag van de wijzer haar verrassen?


13.05 Wonderen... 
Saskia Weerstand is op zoek naar bijzondere verhalen, naar knipoogjes van God, naar wonderen. Nou dan heeft ze aan Erik Munneke een goeie! Die maakt regelmatig wonderen mee, in zijn eigen leven, in de kerk en zomaar op straat...  benieuwd!


13.18 Het geloofsdagboek van...
Dominee/zanger Rob Favier. Wat heeft hij dit jaar al opgeschreven in zijn geloofsdagboek? Enne... is die nieuwe CD nou eindelijk eens af?


13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Ben Ketting gaat deze keer die uitdaging aan.


13.30 Andries Radio
De Heidelbergse Catechismus bestond vorige maand 450 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum verscheen er een handboek over de geschiedenis, de theologie en de praktijk van dit beroemde 'troostboek'. Een van de samenstellers van het Handboek HC is ds. Arnold Huijgen. Hij is te gast bij Andries.

Deel deze uitzending: