Leef je Geloof
Afbeelding van aflevering: Leef je Geloof

Leef je Geloof

Vandaag o.a. de meezing-passie van Madeleine Ingen Housz...

12.07 Leef je geloof nieuws  
We zijn zo halverwege de veertigdagentijd en we blijven nieuwsgierig naar verhalen van luisteraars, die in deze vastentijd anders-dan-anders leven, zoals mevrouw Kersthof-de Wilde uit Amstelveen. Hoe helpt het vasten haar in haar geloof?
 

12.13 Vandaag de Dag  
Heel veel mensen gaan eind deze maand weer naar een uitvoering van de Mattheüs- of de Johannespassion van Bach, vaak al voor de zoveelste keer, met de partituur onder de arm, zodat ze mee kunnen lezen. Maar waarom dan niet mee-zìngen? dacht Madeleine Ingen Housz, en begon meezingconcerten te organiseren. Hoe bevalt dat? Kan zij haar eigen passie daarin kwijt?
www.madeleinezingen.nl/

 
12.27 De Verbazing van Willem Ouweneel
Willem komt zich in deze Veertigdagentijd elke week verbazen over een aspect uit een van de bijbelverhalen in de aanloop naar Pasen. Willem doet trouwens ook elk jaar mee aan een 'meezing-Mattheüs'...

 
12.33 Jouw Spiritualiteit
Net als de taal van de liefde, zijn er ook talen van spiritualiteit: enthousiasme, denken, zorgen... er zijn er negen. Benieuwd wat jouw spirituele taal is? Kijk dan op www.jouwspiritualiteit.nl/, daar kun je de spiritualiteitwijzer invullen. 

Iemand die dat vandaag doet is de directeur van Omroep Max: Jan Slagter, op straat vooral bekend van het geheugenspelletje dat hij op TV speelt. Hoe is eigenlijk het met zijn eigen geheugen? En wie of wat houdt hem op de been als hij het niet meer weet? 
 

13.05 Wonderen... 
Saskia Weerstand bezoekt elke week iemand die een wonder heeft meegemaakt of een knipoog van God heeft gekregen. Vandaag is dat Theo. Hij liep vast in zijn studie en vroeg zich af of hij niet beter naar het buitenland kon gaan. Hij kwam er niet uit en ging er voor bidden. Luister hoe God hem antwoordde en hem ook nog een extra steuntje in de rug gaf!

 
13.18 Het geloofsdagboek van...  
Zes bekende Nederlanders houden speciaal voor Leef je geloof een geloofsdagboek bij. Om beurten lezen ze daar iets uit voor.
Vandaag: Clara Sies, directeur van Voedselbanken Nederland, dat alweer 10 jaar bestaat. Wat heeft Clara de afgelopen weken met God meegemaakt en hoe heeft dat haar leven en haar geloof beïnvloed?
www.voedselbankennederland.nl/

 
13.28 Bijbelverhaal in 1 minuut
Hoorspelactrice Ingrid Heinsius vertelt over Gethsémané.

 
13.30 Andries Radio
Andries praat met Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, over haar visie voor deze opleiding en over de omstandigheden voor studenten. Die worden er door de plannen van de overheid niet makkelijker op. De EH heeft een alternatief bedacht voor het sociale leenstelsel.
www.eh.nl/

 

Deel deze uitzending: